Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha ingerlékeny, figyelmetlen lesz pénteken

fejfájás, orvosmeteorológia, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint melegfronttal kezdődik a még nagyobb terhelés, és ennél csak rosszabb jön!

Van aki tagadja, de nagyot téved! Bizony van tavaszi fáradtság, és komoly problémákat is jelez sok esetben. A frontérzékenyeket különösen megterheli.

Veszélyes is a tavaszi fáradtság! Már itt van! Messze túlmutat önmagán, magyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken a talajon kevésbé észrevehetően, a magasban azonban intenzíven zajlik egy melegedő folyamat, és melegfront is érkezik. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé a szél sem mérséklődik.

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és a délkeleti területeken. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel. Emellett erős szél rontja a helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást, most a migrénes típusú tünetek megszaporodására kell készülni.

Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, a gyerekek ilyenkor gyakran élénkebbek a megszokottnál, olykor kezelhetetlenné is válhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe.

Szabadtéri tevékenységek

A csapadékos és szeles idő nem kedvez a kint tartózkodásnak. Vastag, réteges öltözet javasolt, a szél miatt csökken a hő- és komfortérzet. Az esernyőkre is szükség lehet.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken beborul az ég, és nyugat felől egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Nagyobb havazás az északi, északkeleti tájakon alakulhat ki, máshol eső, havas eső eshet. Több helyen élénk délnyugati szél fog fújni, késő este sok helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hajnalban -5, +2, napközben 1-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ha ezt tapasztalja az ujjain, pajzsmirigybetegsége is lehet

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához