Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem hoz valami kellemes tüneteket csütörtökön a vénasszonyok nyara

orvosmeteorológia, front, fejfájás, migrén

Ne lepődjön meg, ha hasogat a feje vagy megfájdulnak az ízületei.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a vénasszonyak nyara a sok napfény miatt alapvetően kedvező, de most is vannak nem is kevesen, akik kellemetlen tüneteket tapasztalnak.

Az időjárás-érzékenyek helyzetét most a melegfronthoz hasonló idő ronthatja. Ha ön is a gyulladásos panaszok erősödését, migrént vagy fáradtságot, csökkent koncentrálóképességet tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

A frontérzékenység nem múlik el magától! Fontos tényeket közöl ma a meteogyógyász®:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön napközben fronthatás nem várható, de a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. A fokozottan érzékenyeknél a migrén lehet a leggyakoribb tünet, de az emésztőrendszeri panaszok is fokozódhatnak.

A következő napokban tartósan melegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek: országszerte a délutáni órákban jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Sok napsütés várható, csapadék sem lesz, igazi ,,vénasszonyok nyara" van. Egy kicsit még erősödik is a nappali felmelegedés, nagy a napi hőingás.

Elsősorban migrén léphet fel, főként a Dunántúl és az Alföld déli részén élők körében. A napokban gyakorivá váltak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, de a szép idő ellensúlyozhatja a tüneteket. Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek.

Szabadtéri tevékenységek

Reggel nagy a megfázásveszély, délután viszont sokkal melegebb van, ezért javasolt törekedni a jól variálható öltözetre.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához