Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz valami kellemes a kedd a migréneseknek

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, időjárásérzékenység, frontok, fejfájás, migrén, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fokozottan érzékenyekre vár nehezebb időszak, ők ugyanis a kevésbé markáns változást is jobban megérzik. A fejfájás lesz az, ami a legnagyobb mértékben fokozódik!

Az időjárás-érzékenyek egy részének tovább romolhat a helyzete, pedig sokan már így is sokféle tünettől szenvedek. Ha ön is migrénes, vagy esetleg még mindig koncentrálási és figyelemproblémákat tapasztal, ön is érintett lehet.

Nem vicc a frontérzékenység! Sőt, nagyon is komoly - ezt magyarázza el ma a meteogyógyász®:

Fronthatás kedden

Kedden is folytatódik a markáns frontoktól mentes időszak, hidegpárna határozz meg az időjárást, sokfelé már egy hete nem láthattunk napsütést. A szürkeség ráadásul kellemetlen nyirkossággal és fagyokkal társul, sokunknak ilyenkor kedve sincs kimozdulni otthonról. Sokfelé ez kifejezetten nem is ajánlott, hiszen nagyon magas a légszennyezettség. Most átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet, de érdemei változás most sem történik a humánmeteorológiai® helyzetben.

Tehát még mindig a frontmentes, nyirkos idő okozza a panaszokat. Mindennaposak az ízületi bántalmak, sokan keringési és vérnyomáspanaszokkal küzdenek, illetve a kedvetlenség és az ok nélküli fáradékonyság, a nyűgösség is sokaknál jelentkezik. Ha fokozottan érzékeny, akkor rossz hír, hogy pluszban most a fejfájás erősödhet fel átmenetileg, ezen belül is főleg migrénes tünetekre kell számítani. Mindezekkel együtt az immunrendszerünk is tartós és intenzív igénybevételnek van kitéve.

Az aluszékonyság és a lehangoltság a mindennapokban is komoly kellemetlenségeket okozhat, a tartós fényhiányt a legtöbben megszenvedjük. Nagyon valószínű, hogy ön is rosszkedvre és csökkent teljesítőképességre panaszkodik, ha szerencsés, és átmeneti napsütést is tapasztal, akkor ez kismértékben csökken.

Szabadtéri tevékenységek

A hideg, nyirkos időben alacsony a hő- és komfortérzet, reggel erősebb fagy is lehet a derült részeken! A Dunántúlon élénk szél is társul az alacsonyabb hőmérséklethez, ami még kellemetlenebbé teszi a kint tartózkodást, de a naposabb tájakon átmenetileg javulhat a helyzet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához