Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a pénteki változékony időt ők viselik a legnehezebben

orvosmeteorológia, front, fejfájás, napsütés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már nem csak az időjárás-érzékenyek, hanem mások is megszenvedhetik a változékony időt!

Csupa szélsőségeket produkál az időjárás továbbra is! Tartós, kiterjedt júniusi ködök szerencsére ritkán befolyásolják a humánmeteorológiai helyzetet, amihez tartósan fényszegény állapotok is kapcsolódnak.

Veszélyes a júniusi köd a frontérzékenyekre! A különleges helyzet hatásait ismerteti a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken nem érkezik időjárási front térségünkbe, de ismét sokfelé válik párássá a levegő, ami az eddigiekhez hasonlóan megterhelheti szervezetét.

A tartósan magas páratartalom egyre többeknél okozhat kellemetlenségeket, és ez nem csak az időjárás-érzékenyekre igaz!

Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is lehet tapasztalni. Ha ön is érintett, akkor ajánlott kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotán átmenetileg. A stressz szintén nagy igénybevételt jelenthet, ezért próbálja tudatosan is kerülni a konfliktusos helyzeteket.

A zivatarok területén az asztmások állapota romolhat elsősorban, és egyesek a vihar előtt ok nélküli nyugtalanságot, izgatottságot is tapasztalhatnak. A változékonyság több napig jellemző lesz, de a hétvégén már magasabb hőmérsékletekkel, fokozódó fülledtséggel, ami bizonyos esetekben tovább növelheti a terhelést!

Balesetveszély

Az utakon a türelmetlenség mellett a figyelmetlenség és a kialvatlanság is nagy problémát jelenthet, mindez pedig a veszélyes időjárási körülményekkel párosulva rendkívül megnöveli a balesetveszélyt. A vízátfolyásokra különösen ügyeljen, a nedves burkolaton megnövekszik a féktávolság. Az átmenetileg megerősödő szél rontja a menetstabilitást.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. A szél ismét zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős, akár viharos. Sokfelé lehet párás, ködös a hajnal. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához