Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szédülést és fejfájást hozhat a csütörtök

orvosmeteorológia, fejfájás, szédülés, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már az egészséges szervezet is kimerül, szinte alig van, aki tolerálni tudja ezt a rendkívüli változékonyságot.

Az időjárás-érzékenyek ismét egy nehéz napot élhetnek át, a szervezet pedig nehezen tolerálja ezt az erős változékonyságot. Ha ön is álmatlanságot, kimerültséget, illetve visszatérő rosszulléteket tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

Tönkre teheti életünket az időjárás-érzékenység - erről ad tanácsokat mai videónkban a meteogyógyász®:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön ismét romlik a helyzet, újra kettősfronti hatás érvényesül. Főként a fejfájósok számítsanak panaszaik erősödésére, a közérzet pedig általánosan romlik. A több csapadék a nap első felében várható, de még délután is szükség lehet az esernyőre. Számítson arra, hogy egyre jobban kimerül a szervezete!

Napközben tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat. A jelentkező tünetek még az esti órákban is jellemzőek lehetnek, illetve hullámzó intenzitással tapasztalhatja őket. Eleinte a migrén is ronthatja a közérzetét, majd egyre inkább a görcsös fejfájás lesz jellemző.

A keringési panaszokkal élőknek különösen nehéz most ez az időszak. A rosszullétek ugyan kissé ritkábban jelentkezhetnek, de a szédülés még mindig többször felléphet. Az alvásproblémák csak kissé mérséklődnek, és a hétvégén várhatóan ismét felerősödnek majd. Érdemes folytatni a kímélő étrendet, és kerülni a túl zsíros és fűszeres fogásokat, valamint a szokásosnál valamivel több folyadékot, lehetőleg vizet fogyasztani.

Szabadtéri tevékenység

A komfortérzeten a nyirkos, csapadékos idő is ront, a hőérzete pedig még a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat. Szükség lesz az esernyőkre és a réteges öltözetre, könnyen megfázhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához