A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Agykoponya CT

#Idegsebészet
2017.04.29. Módosítva: 2017.05.26.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr /nő!

Folyamatosan fáj a fejem, 3 hónapja tartósabban, így elmentem egy fejfájás szakértőhöz, aki agykoponya CT-t írt ki, amit el is végeztek. Itt lenne az eredmény:

A kamrarendszer asszimetrikus, a bal oldalkamra valamivel az ellenoldalinál tágabb. A harmadik kamra normál tágasságú. A hátsó koponyagödörben occipitalisan, a konfluens alatt, valamint a kisagy környezetében a szokottnál kifejezettebb liquorterek ábrázolódnak. A vermis a szokottnál mélyebben helyezkedik el, kontraszttárolása fokozott, egyenetlen.

Vélemény:

Rendellenes, tág pericerebellaris liquortér.

Chiari tendencia.

A kisagy caudalis részében egyenetlen, fokozott kontraszttárolás.

Pontosan mit is jelent ez?

Válaszát előre is köszönöm!

Hirdetés

Válasz:

A leírt CT értelmében valószínű, hogy a termelődött liquor (agyvíz) elfolyási, illetve keringési akadálya áll fent. Ez a folyadék folyamatos körforgásban van a központi idegrendszeren belül és a gerincvelőt is "körbefollya".... Konzultáljon idegsebésszel, mutassa meg a leletet neki.

Ha igazam van, ez műtéttel megoldható, és megszűnik a fejfájása egy életre. Ha igazam van, ezt meg is kell műteni, ne habozzon, fogadja el a műtétet!

Üdvözlettel: Dr. Lassu Imre, háziorvos, üzemorvos

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.