Ezeket látta már?

Hirdetés

5 téli tipp az orrdugulás enyhítésére (x)

Súlyos szövődményei lehetnek, ha elhanyagoljuk az orrdugulást

Az orrdugulás gyakori és kellemetlen probléma, ám megfelelő kezeléssel könnyen orvosolható. Ha azonban elhanyagoljuk, akár súlyos szövődményei is lehetnek…

Télen a hűvös időjárás miatt könnyebben fázunk meg, ezért mindannyiunk számára sok kellemetlenséget okozhat a gyakori napközbeni „trombitálás” és az orrfújással eltöltött álmatlan éjszakák sora. Az orrunkra és az orrnyálkahártyánkra vigyáznunk kell, hiszen fontos szerepet játszanak a kórokozók elleni védekezésben. Különösen igaz ez télen, hiszen ebben az évszakban könnyebb megfázni. A nátha egyik legzavaróbb tünete, az orrdugulás megfelelő kezeléssel csökkenthető, ám ha nem foglalkozunk vele és elhanyagoljuk, akár súlyos szövődményei is lehetnek. A nátha ellen és az orrnyálkahártyánk „karbantartására” egyaránt léteznek hatásos házi praktikák, amelyekkel hozzájárulhatunk a tünetenyhítéshez.

1. Párologtassunk: ha nem elég párás otthon a levegő, párologtassunk, a száraz levegőtől ugyanis az orrnyálkahártya kiszáradhat, kisebesedhet. Ilyenkor az orrunkban nem termelődik elegendő váladék a kórokozók megállítására, amelyek így könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe. A párás levegő azonban segít nedvesen tartani az orrnyálkahártyánkat.

2. Hívjuk segítségül az aromaterápiát: tegyünk néhány cseppet az eukaliptusz, a levendula vagy a borsmenta olajából a fürdővízbe vagy egy forró vizes edénybe. Ha párologtatjuk, érezhetjük a gyógynövények kellemes illatát, és a levegő magasabb páratartalma hozzájárul az orrüregek tisztulásához.

3. Gyógyhatású almaecet: keverjünk el két evőkanál almaecetet két deciliter meleg vízben, majd adjunk hozzá egy kiskanál mézet is. Ezt a keveréket igyuk naponta háromszor legalább öt napon keresztül. Az almaecet segít fellazítani a felgyülemlett váladékot, amelytől ezáltal könnyebben megszabadulhatunk.

4. Orrtisztító fekete retek: a fekete reteknek torok- és orrtisztító hatása van. A retket reszeljük le, a levét alaposan nyomkodjuk ki egy edénybe, keverjük össze mézzel és citrommal, majd igyuk meg.

5. A meleg jótékony hatása: a kellemes meleg, akár egy felmelegített törülköző is enyhíti a fájdalmat, illetve a kellemetlen érzéseket az arc üregeiben.

Segít a Reventil orrspray

Ha a megfázás és a nátha nehezíti a hétköznapjainkat, akkor a házi praktikák mellett segítségünkre lehet a természetes eredetű ectoint tartalmazó Reventil orrspray.

A Reventil 4 az 1-ben hatású eszköz, amely jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, illetve a szaglás és ízérzékelés zavarát. Különleges összetevője az ectoin: ez a molekula védi az orrnyálkahártyát a kiszáradástól és segíti az orrnyálkahártya regenerációját. Az orrspray-t nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában. Gyermekek számára is alkalmazhatjuk.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT
Forrás: Phytotec Hungária