A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Alma Okosvény: Új korszak a vényes gyógyszerek kiváltásában

#alma patika #gyógyszer #mobiltelefon #okosvény
2017.11.28. Módosítva: 2017.11.30.

Támogatott tartalom - Önnel is előfordult már, hogy nem volt épp a patikában egy keresett gyógyszer? Ennek vége! Az Alma Okosvény mobilalkalmazás ingyenes és könnyen használható, töltse le ön is, menjen biztosra és jegyezze elő* vényes gyógyszereit!

Hirdetés

A modern technikának köszönhetően ma már nemcsak a nagybevásárlást intézhetjük el mobiltelefonunkról, hanem a vényre felírt gyógyszereket is előjegyezhetjük egy új app segítségével. Ez a lehetőség nagy segítséget jelent azoknak, akik:

  • gyakran járnak gyógyszertárba,
  • sok vényt váltanak ki,
  • olyan gyógyszert szednek, ami gyakran épp nincs készleten.

Az Alma Okosvény egy olyan mobil applikáció, amellyel bárhonnan előjegyezhetjük a számunkra felírt gyógyszereket, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell készlethiány miatt csalódottan másik patikát keresni.

Hogyan kell használni az Alma Okosvény appot?

Az Android és iOs rendszerre egyaránt elérhető applikáció használatakönnyen elsajátítható.

None

A programba először regisztrálni kell (ezt azonban csak egyszer kell elvégezni, utána bármikor beléphetünk a saját fiókunkba).

Ezután az okostelefon vagy táblagép kamerájának segítségével olvassuk be a vényeken található két vonalkódot. Természetesen egymás után több vényt is rögzíthetünk az applikációban.

Az előjegyzések rögzítése után kiválaszthatjuk azt az Alma gyógyszertárat, ahol előjegyzéseinket át szeretnénk venni. A rendszer helymeghatározással felajánlja a legközelebbi lehetőségeket de természetesen név szerint is kereshetünk, így akár az otthonunkhoz, akár a munkahelyünkhöz vagy éppen az orvosi rendelőhöz legközelebbi Alma gyógyszertárat is választhatjuk.

Az applikáció a felesleges "utazgatásokat" is segíthet megelőzni, mert a szoftvernek köszönhetően biztosra mehetünk a felírt termék beszerzését illetően. Közvetlenül ellenőrizhetjük, hogy a keresett termék az adott gyógyszertárban elérhető-e, így nem fordulhat elő, hogy csak a helyszínen szembesülünk a készlethiánnyal.

Az előjegyzés "elküldése" után nincs más dolgunk, csak várni, hogy az alkalmazás visszajelezzen, amikorelőjegyzett termékeinket a kiválasztott patikában összekészítették, így mindig biztosra mehetünk.

Letöltené az Alma Okosvény mobil appot? Itt minden információt megtalál, kattintson tovább!

Hogyan fizethetünk a gyógyszerekért?

A gyógyszereinket végül természetesen a vény ellenében személyesen vehetjük átésfizethetjük ki. Az applikáció teljesen ingyenes és abban semmilyen pénzforgalom nem történik.

Lehetőségünk van arra is, hogy vény nélkül kapható készítményeket, például az Alma Gyógyszertár katalógusában megjelent akciós vitaminokat, gyógyhatásúkészítményeket is előjegyezzük, amit a gyógyszerekkel együtt össze is készítenek nekünk. Így zsebünkben tudhatjuk az akciós katalógus legfrissebb ajánlatait, és egy helyen, kényelmesen át is böngészhetjük azokat.

None

AzAlma Okosvénynem iktatja ki a beteg és a gyógyszerész közötti személyes találkozást, így a beteg is felteheti a kérdéseit, a gyógyszerész pedig tanácsokat adhat ahozzá fordulóknak!

Az alkalmazásban szereplő információk nem helyettesítik a kezelőorvossal/szakorvossal és/vagy gyógyszerésszel történő konzultációt. A beteg számára így szükséges, hogy elolvassa a gyógyszeres dobozban található betegtájékoztatót, valamint kezelőorvosa utasításai alapján járjon el a gyógyszer szedése során.

*Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik a szakmai szabályok betartásával.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.