Ezeket látta már?

Visszavonták a másodfokú viharveszély-risztást ezekben a vármegyékben!

másodfokú narancs risztás zivatar veszély

A narancs riasztást visszavonták ma délután, de az ország másik végében továbbra is érvényben van az elsőfokú, citrom risztás.

Visszavonta a hevesebb zivatarok veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda késő délután.

A meteorológiai szolgálat korábban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegye egyes járásaira adott ki másodfokú riasztást hevesebb zivatarok veszélye miatt. A másodfokú riasztásokat szerda késő délután visszavonták, de az ország keleti részén továbbra is érvényben van az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

A meteorológiai szolgálat közölte:

szerdán főként az északnyugati vármegyékben és az ország északkeleti harmadán fordulnak elő zivatarok, az északkeleti vármegyékben heves zivatar kialakulására is van esély. Éjszaka a Dunántúl nyugati és déli tájain újabb zivatarok fordulhatnak elő, amelyek reggelre szűnnek meg, ezt követően nem várható zivatar.

A cellákat felhőszakadás, viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökések és jégeső kísérheti. Északkeleten, heves zivatar esetén van esély az óránkénti 90 kilométert meghaladó széllökésre is.

Szerdán a napi középhőmérséklet az ország nagy részén 25-26, a déli tájakon és városi környezetben 27-28 Celsius-fok körül alakul. Egy súroló hidegfront hatására északkeleten mérséklődik a meleg, és 25 C-fok alatt marad a napi középhőmérséklet.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Orvosmeteorológia: folytatódik a hőhullám csütörtökön, de ezzel a csavarral

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához