Ezeket látta már?

Hirdetés

Így enyhíthetők a gyulladt prosztata miatti vizelési panaszok (x)

px pr 2

Bár krónikus bakteriális prosztatagyulladás esetén az elsődleges feladat a gyulladáscsökkentés és a fájdalomcsillapítás, a betegséggel járó vizelési problémákat sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen jelentős kényelmetlenséget okoznak a mindennapokban.

Mivel a betegséget valamilyen kimutatható baktérium okozza, a kezelés minden esetben antibiotikumkúrát igényel, amelyet az orvos a kórokozó ismeretének függvényében határoz meg. A gyulladás megszüntetéséhez minimum 6-12 hétre van szükség – de eltarthat akár hosszabb ideig is –, és ezalatt számos kiegészítő terápiára is szükségünk lehet a kísérőtünetek enyhítésére.

Így csillapítsuk a fájdalmat!

Az antibiotikum önmagában nem mérsékli a fájdalmat, ezért a kezelés mellé az orvos felírhat nem szteroid fájdalomcsillapítókat szájon át, illetve lokálisan (kúpot) is. Ezeket azonban – a gyomrot, májat és vesét – megterhelő hatásuk miatt nem javasolt hosszú távon alkalmazni, ezért alternatív fájdalomcsillapító módszereket is érdemes igénybe venni. Nagy szerepe lehet a stresszcsökkentésnek, a megfelelő táplálkozásnak, a rendszeres testmozgásnak, a dohányzás és az alkohol mellőzésének, de a hőterápia és a gátizomtorna is segíthet ellazítani a kismedencei izmokat és enyhíteni a fájdalmat.

Mit tehetünk a vizelési panaszok ellen?

Prosztatagyulladás esetén megjelenhet a gyakori és a sürgető vizelési inger, a fájdalmas és/vagy nehezített vizeletürítés. Ezek a gyulladás megszűnésével maguktól elmúlnak, ám addig megnehezíthetik, kellemetlenné tehetik a mindennapokat, kihathatnak a munkára, a magánéletre, sőt, még a nyugodt éjszakai pihenést is megzavarhatják. Mutatjuk, mit tehetünk ellenük!

1. Gyógyszerek: számos gyógyszer létezik, amelyek segíthetnek enyhíteni a krónikus bakteriális prosztatagyulladással járó vizelési panaszokat. Ilyenek például az alfa-blokkolók, amelyek segítenek lazítani a prosztata izmait, enyhítik a vizelési nehézségeket és a fájdalmat.

2. Életmódbeli változtatások: ha vizelési panaszaink vannak, mindenképpen érdemes mérsékelni, illetve teljesen elhagyni a koffeint és az alkoholt. S bár ilyenkor is javasolt a napi minimum 2 liter folyadékbevitel, érdemes odafigyelni arra, hogy lefekvés előtt két órával már ne igyunk. Ezzel elkerülhető, hogy éjszaka is ki kelljen járkálnunk a mosdóba.

3. A rendszeres testmozgás és a stresszoldás az általános egészségi állapotunkon és a közérzetünkön javít, így járul hozzá ahhoz, hogy panaszaink ne súlyosbodjanak.

Proxelan: kiegészítő terápia a prosztatagyulladás tüneteinek enyhítésére

A hagyományos, férfibajra javallott gyógynövények szintén segíthetnek enyhíteni a krónikus prosztatagyulladással járó vizelési panaszokat. Ilyen tünetek enyhítésére alkalmazható a Proxelan végbélkúp, amely klinikailag igazolt, helyi hatású készítmény.

A Proxelan végbélkúp gyógynövénykivonatokat és hialuronsavat tartalmaz, amelyek nyugtatják és ápolják a szöveteket. Az összetevők az emésztőrendszert kikerülve, célzottan a probléma forrásánál szabadulnak fel, és segítenek a feszülő, pangásos állapot okozta fájdalom és a vizelési zavar enyhítésében. A Proxelan végbélkúp harmincdarabos kiszerelésben, vény nélkül kapható a patikákban. A 30 napos bevezető kúra után a kezelés ismételhető és akár tartósan is folytatható.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT
Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához