Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: meddig tart ki a nyár? Ez vár ránk szerdán

orvosmeteorológia meteo orvosmeteo időjárás fronthatás ma meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint frontmentes néhány nap kezdődik, de panaszokat most is tapasztalhatnak az érzékenyebbek!

A front után átmenetileg kedvezőbb humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakul ki. Vannak-e ma frontérzékenységi tünetei? Ebben a humánmeteorológiai helyzetben ez egy fontos kérdés! Nézze meg a meteogyógyász® aktuális videóját!

Szerdán újabb front már nem érkezik térségünkbe, délután nagyon kellemes időre számíthatunk. A humánmeteorológiai helyzeten markáns hatás nem ront, a hűvös, néhol párás reggel okozhat némi panaszt.

Napközben tehát országszerte kellemes komfortérzetre számíthatunk. A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy őszi kabát és vastagabb pulóver is elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. Foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. Amennyiben vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel küzd, a nagy napi hőingás is okozhat némi kellemetlenséget. A kedden sokaknál tapasztalt görcsös fejfájás mérséklődik, de a migrénesek készüljenek arra, hogy az ő tüneteik erősödni fognak csütörtöktől kezdődően!

Szabadtéri:

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak, ha éppen ideje nyílna rá. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, ha teheti, töltsön minél több időt a friss levegőn!

Pollen:

A front mögött kissé csökkent a parlagfű koncentrációja, de a napos délutánon ismét több virágpor lehet a levegőben.

Balesetveszély:

A közlekedők reggel néhol ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek területén ajánlott lassabban vezetni a nagymértékben lecsökkent látástávolság miatt. Ezen kívül a napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban, napszemüveget célszerű az utastérbe készíteni.

Időjárás szerdán

Szerdán napos-gomolyfelhős idő várható. Zápor, néhol zivatar elsősorban a keleti országrészben alakul még ki. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 24-29 fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Életmentő stroke-előjelek: ilyen érzés, amikor agyvérzést kap az ember

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához