A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Inkontinencia, vagy magzatvízszivárgás?

#terhesség #vetélés #vizelet
2017.10.10. Módosítva: 2017.10.11.
Hirdetés

A kismamák egy jelentős részének szembe kell néznie egy igen kellemetlen tünettel is a várandósság alatt, ez pedig nem más, mint az inkontinencia. Veszélyes is lehet a dolog, hiszen könnyen elfedheti a magzatvíz szivárgását!

Hirdetés

Inkontinencia?

Igen, a terhesség alatt sokszor jelentkezik ez a tünet. A második trimeszterben a legkisebb a valószínűsége, de az első, valamint az utolsó trimeszterben számolni kell ezzel a lehetőséggel is.

Az okok között előfordulhat fertőzés is, amit mindenképpen komolyan kell venni, hiszen a vetélések egy jelentős részéért tehetőek felelőssé a felszálló fertőzések. A kialakulásukat elkerülendő a szakemberek egy jelentős része javasolja olyan várandós vitamin szedését, mely tartalmaz cinket és rezet is a tápanyagok mellett, hiszen ezek az anyagok a szervezetben antibakteriális, antivirális és fungicid hatással is bírnak.

A folyadékszivárgást mindenképpen beszéljék meg orvosukkal

A terhesség alatt jelentkező inkontinencia oka gyakran egyszerűen a változó test. A kezdeti időszakban a hatalmas hormonális változások okozhatnak ilyen jelenséget, míg a harmadik trimeszterben a baba nyomhatja a húgyhólyagot, amit az anya nem képes teljesen üríteni, így vizeletszivárgás jelentkezhet. A dolog rendszerint veszélytelen, de azért a szakorvost érdemes tájékoztatni a jelenségről.

Magzatvízszivárgás?

Sajnos előfordulhat az is, hogy nem a vizelet, hanem a magzatvíz szivárog a terhes nőknél. Ebben az esetben sem kell pánikba esni, de mindenképpen haladéktalanul fel kell keresni a kezelőorvost, hiszen így elkerülhetőek a komolyabb problémák!

A gondot nem is az jelenti, hogy az ember orvoshoz forduljon-e, hanem inkább az, hogy hogyan különböztesse meg egymástól a két jelenséget. A vizeletszivárgás során nem színtelen a folyadék, és jellegzetes szaga is van. A magzatvíz ezzel szemben színtelen és szagtalan, vagyis ez egy jó támpont lehet.

A kismamák táplálkozása döntően befolyásolja a terhességet. Olvasson tovább!

Attól nem kell tartani, hogy a vizeletszivárgást összekeveri a kismama a magzatvíz elfolyásával. Ez utóbbi ugyanis jelentős mennyiségű folyadék távozásával jár, míg a szivárgás jellemzően tisztasági betéttel felfogható.

Dr. Angyal Géza a ratkotunde.hu olvasóinak mindenképpen azt javasolja, hogy ha folyadékszivárgást észlelnek, a biztonság kedvéért mindenképpen keressék meg a kezelőorvosukat. Szégyenkezni nem kell, hiszen ez egy természetes jelenség is lehet, ám ha mégsem az, akkor a szakember gyorsan reagálhat, ami elkerülhetővé teszi a nagyobb baj kialakulását!

Forrás: ratkotunde.hu

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.