A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Feketelistára kerültek népszerű gyulladáscsökkentők

#gyógyszer #nátha
2017.11.17. Módosítva: 2017.11.18.
Hirdetés

Franciaországban 62 db, vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő, megfázásra használható gyógyszert vizsgáltak meg. Majd a fele, közülük 28 db nem ment át a rostán - sőt ezeket inkább kerülni kell. Lássuk, melyek azok!

Hirdetés

Több, hazánkban ismert és Franciaországban is kedvelt gyógyszerkerülta feketelistára, mint a Nurofen Cold, RhinAdvil, Dolirhume és az Actifed.

Miért kerültek ezek a gyulladáscsökkentők tiltólistára?

Ezekben olyan erős, párhuzamosan működő hatóanyagok vannak, melyek egy kisebb háborút képesek okozni a szervezetben.Ilyen a paracetamol, ibuprofen vagy a pszeudoefedrin -ezek együttes hatása igazi vegyi koktél a szervezet számára.

Ezen kívül még szopogatós, torokfertőtlenítő cukorkákat és inhalátorokat is megvizsgáltak. A Strepsilsről megállapították, hogy teljesen felesleges, indokolatlan torokfájás-enyhítő cukorka.

Összesen 62 db vény nélküli gyógyszert vizsgáltak meg: 34 felelt meg az elvárásoknak.

Amit még érdemes tudni a gyógyszerekről

Az aszpirin-.vagyibuprofentartalmú gyógyszerek kifejezetten veszélyesek a magzatra, így terhes nőknek nem ajánlott a fogyasztásuk.

Tudjon meg többet a fájdalomcsillapítókról! Kattintson tovább!

Mindig el kell olvasni a betegtájékoztatót, és jelezni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felé, hogyha nem kívánt mellékhatásokat tapasztal!

forrás: Index

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.