A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Érproblémák?

#Angiológia
2013.02.14. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Üdv!

.... éves, normál testalkatú, nem dohányzó,nem ivó ... vagyok.A családi életem normális ,van családom ,munkám. ... éve nem volt munkám kb fél évig, így volt időm elmenni meglévő bajaimmal dokihoz,ahol azt mondták mivel nincs munkám ezért vannak a bajaim , de már madnem egy éve ismét van munkám és még mindig ,sőt rosszabbak lettek a tünetek : kis mozdulatokra,legugolásra,lehajlásra is heve szívdobogás,kis fulladás érzés pl.most hólapátoláskor vagy lépcsőzéskor ! Az Ekg normális,csináltak kb. egy éve terhelésest is. -az is rendben volt . De ha visszamegyek ,akkor úgy veszem észre nem vesznek komolyan, és felületesen vizsgálnak meg.Pl-szívultrahangra még nem is küldtek ! Nekem az az érzésem mintha el lennének kicsit zsírosodva az ereim, és nehezebben jutna el a vér pl. a szívbe.Létezik ez? van erre kifejezetten vizsgálat ?Válaszát előre is köszönöm !

Hirdetés

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Az erek állapota több módszerrel vizsgálható, indulásként a vérképben nézik a koleszterin-típusokat (össz-koleszterin, LDL és HDL-koleszterin frakciók). Ebből már megállapítható megközelítően, hogy van-e érelmeszesedés - valahol.

Konkrét angiológiai vizsgálat pl. Doppler vizsgálattal végezhető az erek átjárhatóságát illetően, sok egyéb módszer is elérhető természetesen.

Célszerű lenne - főleg ha vannak ilyen problémái, panaszai eljutni a területileg illetékes angiológiai (érbelgyógyászati) szakrendelésre, ahol szakszerűen megvizsgálható a test és a végtagok főbb ereinek állapota, esetleges eltérései.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.