A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fogfájdalom, gyulladásgátlás

#Fogorvoslás #Gasztroenterológia
2013.08.30. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr!

A barátom 26 éves és kb. 3 hónapja Cataflam fájdalom csillapított szed a fogára.Mióta a gyógyszert szedi nagyon fáj jobb alsó hasrésze és az oldala is . Ez lehetséges a gyógyszertől?Már 4-5 napja nem szedi és még mindig ugyan úgy fáj.Ha nem szedi elfog múlni?Vagy forduljunk orvoshoz?

Hirdetés

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A nem szteroid gyulladásgátlók, mint pl a Cataflam (diclofenac) is, mellékhatásként valóban okozhatnak gyomor-bélrendszeri panaszokat, fájdalmat, ritka esetben vérzést. Ez egyébként szerepel a betegtájékoztató szövegében is, mint figyelmeztetés.

Ilyen tartós szedése - ez esetben - nem indokolt és nem javasolt, kérem forduljanak orvoshoz - és természetesen fogorvoshoz is. A fogfájdalom olyan gyulladást jelez, ami megoldandó, pl. gyökérkezelés, esetleg húzás stb révén.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.