Jelenlegi hely

Hirdetés

Ezt idd és kend? Igyál folyadékot és kend az izmaid (X)

Gyakran megesik velünk, hogy sportolás vagy kertészkedés után fájlaljuk izmainkat, ízületeinket. Mutatunk egy olyan segítséget, aminek ott a helye minden házi patikában.

Hirdetés

Itt a jó idő és egyre több időt töltünk a szabadban pl. kertészkedéssel, sportolással. Ha nehéz, fizikai tevékenységet is végzünk, az megviseli szervezetünket, az izmokat és ízületeket.

Készítsük fel szervezetünket a várható terhelésre belsőleg és külsőleg is

Erős fizikai igénybevétel esetén a folyadékveszteség igen magas. A vízveszteség gyors pótlása döntő fontosságú a teljesítőképesség fenntartásához. A tea, az ásványvíz vagy gyümölcslé fogyasztásával ezt nem lehet elég gyorsan megtenni. Az izotóniás italok és gyümölcslevek (savtartalmuk miatt) vízleadáshoz vezetnek a béltraktusban, és ezáltal növelik a sejtszintű vízveszteséget. A hipotóniás italok (mint a Basica Sport italpor) ozmotikus nyomása alacsonyabb, mint a véré, gyorsabban felszívódnak a vékonybélből, mint az izotóniás italok. Gyorsabban kompenzálják az izzadással elvesztett ásványi sókat (magnézium, kalcium, nátrium, kálium) és nyomelemeket (vas, cink, szelén, króm, réz, molibdén), enyhébb lesz az izomláz, ezért nő a sport- és fizikai teljesítmény.  A hipotóniás sport italpor ajánlott sportolás, erős fizikai igénybevétel előtt-közben és után.

Külsőlegesen az izom és ízületi fájdalmak elkerülésére vagy kezelésére válasszunk olyan készítményeket, melyek növényi hatóanyagokat (eukaliptusz-, wintegreen-, barneol-, szegfűszeg-, fenyőfa olajokat) tartalmaznak. Ezek a hatóanyagok segítenek az izmok ellazításában, a fájdalom érzet csökkenésében.

Kerüljük a kámfor tartalmú termékeket, mivel a kámfor allergiát okozhat.

Fontos, hogy sportolás és nagy fizikai megterhelés előtt is felkészítsük izmainkat. A Starbalm termékek komplex megoldást biztosítanak izom és Ízületi fájdalmak esetén.

A Starbalm melegítő hatású spray, gél, masszázskrém alkalmas arra, hogy a bőrpírt okozó összetevői révén fokozzák a vérkeringést és a felmelegedés hatására az izmok elernyednek, felszabadulnak a fájdalomtól, így enyhet adva az izmoknak és ízületeknek. A bőrpír fokozók meleg, vagy hideg érzetet adhatnak bőrre juttatásuk után, a komponenstől függően. A bőrpírt okozók, mint az esszenciális olajok pl. Eukaliptusz olaj meleg hőhatást nyújtanak. A mentol hűsítő hatású bőrpírt okozó anyag. Ezek a Starbalm készítmények sportolás, nehéz fizikai igénybevétel után is alkalmazhatók.

A Starbalm balzsamokat sportolás után ajánljuk, izom szakadás, vagy fájó izmok és ízületek esetén.

A Starbalm hűsítő gél és spray eukaliptusz és teafaolaj hatóanyaggal kiváló segítség sportolás, nehéz fizikai munkavégzés előtt és után gyulladásra vagy megerőltetett izmok ellazítására. Segítik a zúzódások gyógyulását.

Ha ezeket a jó tanácsokat megfogadjuk, akkor elkerülhető a megerőltetés okozta izom és ízületi fájdalom.Hirdetés