Hirdetés

Gyógytamponnal a hüvelyflóra egészségéért!

Ellen: segít megszüntetni a hüvelypanaszokat! Már Magyarországon is kapható az a gyógytampon, mely hozzájárul a hüvelyflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához, és védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben a menstruáció ideje alatt. A svéd probiotikus tampont 2010-ben az Év termékének választották Németországban.

Egy közelmúltban 2900 nő megkérdezésével 12 hónapon át végzett kutatás adatai szerint a nők 74 százalékának vannak hüvelyi panaszai– olvasható az Ellen közleményében. A kellemetlen viszkető, égető, vagy folyásos problémák megoldására azonban svéd és magyar szakemberek kifejlesztették az Ellen, vagyis LN, Lacto Nutreal nevű kettős hatású orvostechnikai eszközt, mely már a magyar patikákban is kapható. Ötvözi ugyanis a fertőzések kezelésére használt hüvelyi készítmények gyógyító hatását a tampon klasszikus funkcióival.

Magyarországon a nők évente több mint 200 millió tampont használnak a menstruáció ideje alatt. Az Ellen tampon rendszeres alkalmazása azonban épp a menstruáció ideje alatt fejti ki jótékony hatását, amikor a legtöbb gyógyhatású krém és készítmény nem használható hatékonyan: felhelyezés után eléri a testhőmérsékletet, a hordozóanyag megolvad, és a probiotikumok felszabadulnak, majd kolonizálódnak. Így erősítik és fenntartják az egészséges hüvelyflóra egyensúlyát. Hatása klinikailag igazolt, és túladagolni sem lehet. Szavatossági idejének lejárta után pedig hétköznapi tamponként funkcionál.

Egészséges nőknél a hüvelyi mikroflórát a Lactobacillus nemzetséghez tartozó jótékony hatású tejsavtermelő baktériumok uralják, és természetes módon egyensúlyban tartják a hüvely pH-értékét, valamint a Lactobacillusok védik a hüvelyi környezetet. Az így kialakuló egészséges hüvelyflóra pedig a szervezet első védelmi vonalává válik a húgy- és ivarszervi fertőzésekkel szemben. Ha a hüvelyi mikroflóra természetes egyensúlya felborul, a húgy- és ivarszervi fertőzések kialakulásának a kockázata megnő. Számos ismert tényező veszélyeztetheti a hüvelyflóra egyensúlyát, mint például a védekezés nélküli szex, a tisztálkodó szerek túlzott használata, a stressz, a szoros műszálas ruházat vagy az antibiotikumos kezelés.

További tartalmak gyógyszer témában

További tartalmak női betegségek témában

További tartalmak életmód témában

Aktuális hírek

Anyajegye miatt jár orvoshoz a Barátok közt sztárja

 Mára ez lett a védjegye, ugyanakkor orvosnak is legalább évente megmutatja. Miért aggódik R. Kárpáti Péter?

Trombózis vagy embólia: melyik a veszélyesebb?

A rossz keringéssel és a vénás betegségekkel kapcsolatban gyakran lehet hallani a trombózis, illetve az embólia fogalmakat. Melyik mit jelent? Mi a különbség közöttük? Melyik a veszélyesebb? 

Új szívgyógyszereket fejlesztenek Debrecenben

Ironheart: ez a projekt neve, amelynek keretében új gyógyszereket és diagnosztikai eljárásokat fejlesztenek a Debreceni Egyetem szív- és érrendszeri betegségek kutatásával foglalkozó központjában...

Mi a tüdőfibrózis?

A napokban megjelent hírekből sokan felfigyelhettek rá, hogy évről évre nő az ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon. Melyek a betegség tünetei és hogyan ismerhetjük fel?

Fájdalom, görcs, zsibbadás: csillapíthatjuk gyógyszer nélkül?

Most egy olyan gyógyszermentes terápiát mutatunk be, amely fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, ideg- és izomstimulációra, diabétesz kezelésére is alkalmas, ráadásul mellékhatások nélkül...

Hogyan előzhető meg a trombózis?

A trombózisnak – vagyis a vérereinkben kialakuló vérrögöknek – időnként súlyos, sőt életveszélyes szövődményei is lehetnek, ezért érdemes mindent megtenni azért, hogy megelőzzük ezt a betegséget....

további cikkek >>