Jelenlegi hely

Hirdetés!

Gyógytamponnal a hüvelyflóra egészségéért!

Ellen: segít megszüntetni a hüvelypanaszokat! Már Magyarországon is kapható az a gyógytampon, mely hozzájárul a hüvelyflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához, és védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben a menstruáció ideje alatt. A svéd probiotikus tampont 2010-ben az Év termékének választották Németországban.

Hirdetés

Egy közelmúltban 2900 nő megkérdezésével 12 hónapon át végzett kutatás adatai szerint a nők 74 százalékának vannak hüvelyi panaszai– olvasható az Ellen közleményében. A kellemetlen viszkető, égető, vagy folyásos problémák megoldására azonban svéd és magyar szakemberek kifejlesztették az Ellen, vagyis LN, Lacto Nutreal nevű kettős hatású orvostechnikai eszközt, mely már a magyar patikákban is kapható. Ötvözi ugyanis a fertőzések kezelésére használt hüvelyi készítmények gyógyító hatását a tampon klasszikus funkcióival.

Magyarországon a nők évente több mint 200 millió tampont használnak a menstruáció ideje alatt. Az Ellen tampon rendszeres alkalmazása azonban épp a menstruáció ideje alatt fejti ki jótékony hatását, amikor a legtöbb gyógyhatású krém és készítmény nem használható hatékonyan: felhelyezés után eléri a testhőmérsékletet, a hordozóanyag megolvad, és a probiotikumok felszabadulnak, majd kolonizálódnak. Így erősítik és fenntartják az egészséges hüvelyflóra egyensúlyát. Hatása klinikailag igazolt, és túladagolni sem lehet. Szavatossági idejének lejárta után pedig hétköznapi tamponként funkcionál.

Egészséges nőknél a hüvelyi mikroflórát a Lactobacillus nemzetséghez tartozó jótékony hatású tejsavtermelő baktériumok uralják, és természetes módon egyensúlyban tartják a hüvely pH-értékét, valamint a Lactobacillusok védik a hüvelyi környezetet. Az így kialakuló egészséges hüvelyflóra pedig a szervezet első védelmi vonalává válik a húgy- és ivarszervi fertőzésekkel szemben. Ha a hüvelyi mikroflóra természetes egyensúlya felborul, a húgy- és ivarszervi fertőzések kialakulásának a kockázata megnő. Számos ismert tényező veszélyeztetheti a hüvelyflóra egyensúlyát, mint például a védekezés nélküli szex, a tisztálkodó szerek túlzott használata, a stressz, a szoros műszálas ruházat vagy az antibiotikumos kezelés.Hirdetés