A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Gyógyszer-világ: az előrehaladott bőrrák új gyógyszere

#bőrrák #Daganatos betegségek #terápia
2013.08.13. Módosítva: 2015.11.04.

Engedélyezték Nagy-Britanniában a bazálsejtes karcinóma, azaz a hámsejtekből kiinduló bőrrák elleni gyógyszert.

Hirdetés

Eddig a kórt műtéttel vagy sugárterápiával tudták kezelni. A gyógyszer hatásmechanizmusát feltáró brit Rákkutató Intézet munkatársai szerint "örömhír ez a pácienseknek" - írta a BBC hírszolgálata.

A bazálsejtes karcinóma a bőrrák legelterjedtebb fajtája Nagy-Britanniában, gyakran fedezik fel a fejbőrön vagy a nyakon. Az országban évente mintegy hétszáz páciensnél diagnosztizálják a betegséget előrehaladott állapotában.

A kutatók szerint ugyan kis szám ez, azonban az új gyógyszer azért hoz jelentős a változást, mert eddig nem volt a műtétnek és a sugárterápiának alternatívája.

Az vismodegib nevű szert a Roche gyógyszergyár fejlesztette. A napi egyszer szedendő orvosság havi költsége mintegy hatezer font (kétmillió forint).

A brit Rákkutató Intézet vezetője, Harpal Kumar szerint a gyógyszer engedélyezése óriási előrelépést jelent a betegség kezelésében.

(http://www.bbc.co.uk/news/health-23619789)

Forrás: MTI
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.