A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Az öregedés jelei... (észlelte már?)

#életmód #öregedés #pszichológia
2011.07.30. Módosítva: 2015.11.04.

Egy nemrég készült felmérés során az Engage Mutual biztosítási cég szakértői az öregség 50 leggyakoribb jelét gyűjtötték össze. Férfiak esetében a leggyakrabban emlegetett jelek a kopaszság, a nem kívánt szőrszálak megjelenése és a fülek megnyúlása.

Hirdetés

A felmérésben összesen 2000 személy, 18 és 65 év közötti britek vetekt részt, akiket megkértek, hogy sorolják fel, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy valaki már "benne van a korban". A legtöbben a sherry fogyasztását, a televízió előtti szunyókálást, a segély-igénylést, valamint a kötött kardigán és kordbársony nadrág viselését tekintették az öregség első jeleinek.

Nők esetében a Nőszövetségbe való belépés, a kényelmes és nem divatos ruhák viselése, valamint a réteges öltözködés az első öregedésre utaló jelek. Sokak szerint a kulcsok, táskák és szemüvegek elhagyása, a lassú és biztonságos vezetés, valamint a rossz névmemória is az öregedésnek tudható be.

A megkérdezettek szerint az ember öregségére szokik rá arra is, hogy mindig elmondja véleményét, akkor is, ha megbánt vele másokat. A felmérés adatai szerint az idősebbek többet panaszkodnak a televíziós műsorok miatt és többet hallgatják a rádiót is.

A fiatalok szerint az öregséghez tartozik az is, ha valaki nem ismeri a Top 10-ben szereplő dalokat és a zaj miatt nem jár kocsmába.

A legmeglepőbb azonban az volt, hogy a megkérdezettek közül sokan már 21-29 éves koruk között érezték az öregedés jeleit, pedig általában csak a 60 év felettieket tekintjük időskorúnak...

Forrás: Medipress
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.