A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Agykontroll: dolgoztasd meg az agyad...!

#életmód #kutatás #pszichológia
2011.09.28. Módosítva: 2015.11.04.
Hirdetés

Domján László agykontroll oktató hangsúlyozta, nem szabad "bebeszélni" magunknak, hogy rossz a memóriánk, mert tényleg az lesz. Az agykontroll önfejlesztő módszere bizony kitartást igényel.

Hirdetés

Gyakran megesik, hogy elfelejtünk a régen történt eseményeket, telefonszámokat esetleg neveket. Nem feltétlen arra kell gyanakodni, hogy öregszünk egyszerűen csak nem a megfelelő módon működik a memóriánk. Domján László agykontroll oktató első tanácsa a memóriajavításra, hogy figyeljünk a szavainkra.

Mi is ez pontosan?

Az agykontroll tudományosan megalapozott, egyszerű önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy fejlesszük memóriánkat és sikeresebben oldjuk meg a problémáinkat. Ez a módszer alkalmas továbbá a stressz levezetésére, az alvászavarok megszüntetésére, az időzített (óra nélküli) ébredés elsajátítására, a felfrissülésre, a fejfájás megszüntetésére, a hatékonyabb tanulásra, a a fájdalom uralására, rossz szokásaink elhagyására, az intuíció (megérzőképesség) fokozására.

Három szabály: szavak, agy és test

"Ne mondjuk azt, hogy rossz a memóriánk. Az agyunk számára a gyakori szavaink szó szerint végrehajtandó utasítások." - magyarázza Domján László - "Találkoztam egy hölggyel az egyik tanfolyamon, akinek gyakori szófordulat volt, hogy orrvérzésig dolgozok. És nagyon gyakran vérzett az orra." Amióta a hölgy leszokott ennek a szófordulatnak az ismételgetéséről már nem vérzik az orra.

Domján László egyik testvérének is rossz volt a memóriája. A matematika-fizika szakos tanár, elkezdte mondogatni, hogy "Eszem éles, eszem vág, mindent bevés, előránt." Ennek hatására - lassan ugyan - de folyamatosan javult a memóriája.

Egy másik hasznos tanács, hogy érdemes dolgoztatni az agyat. Ahogy múlnak az évek sokan eltespednek. Az oktató verseket tanul, fejben adja össze a számokat, de nagyon jó a sakkozás, kártyázás, rejtvényfejtés.

A harmadok nagyon fontos dolog, hogy érdemes edzeni a testet. Vizsgálatok szerint a rendszeres testmozgás öt évvel fiatalabb állapotban tartja az érrendszert.

Hogy jegyezzük meg a neveket?

Domján László tanácsa a nevek megjegyzésére egyszerű. Amikor valaki bemutatkozik kérdezzünk vissza. "Hogy mondod? Szabó János?" Ez után egy olyan dologra gondolunk, ami kapcsolódik a szabó szóhoz. Ennek kapcsán egy képi asszociáció, képzettársítás alapján fog később eszünkbe jutni a név.

Forrás: Napidoktor
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.