A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Vércsoport randi?

#életmód #terápia #Vérképzőszervi betegségek
2010.05.03. Módosítva: 2015.11.04.
Hirdetés

A világon, a legtöbb helyen az emberek nem sokat törődnek a vércsoportjukkal, kivéve, ha balesetet szenvednek vagy operáción esnek át, és transzfúzióra van szükségük.

Hirdetés

Japánban azonban szinte mindennapos téma, hogy kinek milyen a vércsoportja, sokan hisznek benne ugyanis, hogy egyes személyiségjegyek bizonyos vércsoportokhoz köthetők. Sőt, sokan a vércsoport alapján keresnek maguknak párt. Japánban rengeteg villámrandi szolgáltatás működik, ahol az első öt kérdésben biztosan lesz a vércsoportra vonatkozó, sokan ugyanis ez alapján választanak.

A szigetországban úgy hiszik, a megbízhatóság, az önfeláldozás és a túlzott aggodalmaskodás egyértelműen az A-s vércsoporthoz köthető. A nullásak inkább magabiztosak és vezető típusúak. Az AB vércsoporttal rendelkezők kiegyensúlyozottak, előrelátók és logikusak, de ugyanakkor távolságtartóak és elővigyázatosak is. A fekete bárány a B-s vércsoport, az ehhez köthető tulajdonságok ugyanis nem annyira vonzóak: az ilyen emberek általában impulzívak, szabadszelleműek, és önzőek.

Japánban külön kifejezés is létezik a vércsoport alapú megkülönböztetésre. A buraharás emberek hajlamosak másként viselkedni, ha megtudják, hogy barátjuk, munkatársuk vagy szerelmük más vércsoportú, mint ami számukra szimpatikus.

"Ez a nyugati horoszkóphoz hasonló módszer tulajdonképpen a szociálisan elfogadható módja annak, hogy valakinek indirekt módon elmondjuk, mint gondolunk róla" - nyilatkozta Jeff Kingston, a japán Temple Egyetem ázsiai tudományokkal foglalkozó professzora.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.