A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Orrsövényferdülés

#Fül-orr-gégegyógyászat
2009.08.26. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr! A tanácsát szeretném kérni egy régóta meglévő problémámmal kapcsolatban. A gondom az, hogy elég gyakran bedugul az orrom és az orrcsepp sem segít sokat rajta, mert a sűrű váladék lerakódik az arcüregemben, ill. "hátracsorog" a garatomba. Ez utóbbi igen kellemetlen és gyakran nem kapok ezért levegőt sem az orromon, sem a számon keresztül. Amikor 7-8 éve elmentem orr-fül-gégészhez, kiderült, hogy orrsövény-ferdülésem van, amit meg is műtöttek, de a helyzet azóta sem javult és a tünetek egy rövid idő után ismét jelentkeztek. Pár hónapja ismét voltam orr-fül-gégészeten egy másik probléma miatt és ott közölték velem, hogy "szép orrsövény-ferdülésem" van. A doktor úr csodálkozott, mikor közöltem, hogy pár éve műtötték meg. Úgy tűnik, most a másik oldalon van ferdülés (ezek szerint csak az egyik oldalon műtötték meg...) Tőle is megkérdeztem, hogy a fentebb jelzett tünetek miért tértek megint vissza a műtét ellenére, mire ő azt válaszolta, hogy az én problémámon az orrsövény-műtét nem is javít, mert nem az okozza a panaszaimat. Kérdésem az lenne,hogy akkor vajon mi okozza a panaszaimat és hogyan lehetne orvosolni? Előre is köszönöm válaszát!

Hirdetés

Válasz:

Panaszait elég nehéz interneten értékeni, hiszen arra szakorvosok, személyes vizsgálattal sem voltak képesek. Annyi bizonyos, hogy az orrmelléküregei nem ürülnek rendesen. Szerencésre ma már vannak olyan száloptikai eszközök, melyek segítségével a váladék elfolyását tartósan biztosítani lehet. Önnél is ez lehet a megoldás. Az orrsövényferdülés műtéti korrekciója egyébként elég sok esetben eredménytelen. Javaslom, kérjen beutalót családorvosától az említett endoszkópos beavatkozásra.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.