Hirdetés

A legjobb szépészeti eljárások

Manapság az ember számtalan szépészeti beavatkozás közül válogathat, ha úgy dönt, hogy így szeretne megszabadulni felesleges zsírpárnáitól, vagy netán szebb, feszesebb bőrre vágyik. De mi alapján lehet eldönteni, ezek közül a módszerek közül melyik a leghatékonyabb, a legbiztonságosabb, és nem mellesleg, melyiknél számíthatunk a legtartósabb eredményre?

A legjobb szépészeti eljárásokMurad Alam, a Northwestern Egyetem Feinberg Orvosi Karának bőrgyógyász- és esztétikai sebésze megpróbálta összegyűjteni a különféle, manapság elérhető eljárásokat. Elmondása alapján, a legismertebb, bizonyítottan hatékony eljárások közé tartozik:

  • az idegtoxinok beinjekciózása a bőrbe feszesítés céljából,
  • a zsírleszívás,
  • a visszerek, a rozácea, illetve a nem kívánatos barna foltok ellen alkalmazott lézeres kezelések, melyet akár végleges szőrtelenítés céljából is igénybe lehet venni.

Az újabb, kevésbé ismert módszerek során:

  • infravörös sugarak vagy ultrahang segítségével is lehetséges a bőr feszessé tétele,
  • lézerfénnyel tüntethető el a zsír,
  • a zsírsejtek ellen pedig fagyasztással vehetik fel a harcot a szakemberek.

Ezeket a módszereket már jóváhagyta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatala (FDA), de – mivel viszonylag újkeletű módszerek - hosszútávú hatásaik még nem ismertek.

Alam hozzátette, hogy a különféle kozmetikai eljárások és eszközök tesztelését számos akadály nehezíti. Az egyik, hogy, mivel az FDA kevésbé szigorú ezekkel az eljárásokkal szemben, mint a gyógyszerekkel szemben, a cégek nem érzik szükségét a szélesebb körű kísérleteknek, így gyakran 50 vagy 100 alanyt is elégnek éreznek egy új eljárás teszteléséhez. Miután pedig már jóváhagytak egy eljárást, még kevésbé érzik motiváltnak magukat abban, hogy további kísérleteket végezzenek, vagy hogy összevessék egymással a különféle módszereket.

Ezért aztán ha valaki szépészeti műtétre adná a fejét, Alam szerint akkor tesz a legjobban, ha tapasztalt szakemberhez fordul, aki nem ma kezdte a szakmáját, és akinek több módszerre is rálátása van, így képes segíteni a döntéshozatalban.

További tartalmak orvosi beavatkozások témában

További tartalmak szépségápolás témában

Aktuális hírek

Izomfájdalom - lazítsunk gyógynövényekkel!

Még egy könnyű mozdulat is pokolian fáj - ugye ismerős? Az izomfájdalom kellemetlen tud lenni, de gyógynövény krémekkel, fürdőkkel is segíthetünk magunkon.

Dobd fel a szürke őszt különleges masszázsélményekkel! (X)

Képzeld el, hogy minden fárasztó, stresszes nap után egy profi masszőr vár az otthonodban, hogy különböző masszázsélményekkel kényeztessen. Fáradt izmaid felfrissülnek, a feszültséged elillan,...

Ezek a szén-monoxid mérgezés tünetei

Miért veszélyes a szén-monoxid és honnan ismerhetjük fel a szén-monoxid-mérgezés tüneteit? Íme!

Igazgatónak lenni káros az egészségre?

Steve Tappin, a "The Secrets of CEOs" című könyv szerzője szerint a felsőszintű vezetők nagy többségének életét a stressz, frusztráció, csalódottság, ingerültség és túlhajszoltság érzései uralják...

Női betegség a gyulladásos bélbetegség?

Összefügghet a Crohn-betegség és a vastagbélgyulladás megnövekedett kockázatával az endometriózis. Az endometriózisban szenvedő nőkben akár 80 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki...

Szexuális zavarokat okozhat a cukorbetegség

A legtöbb ember a cukorbetegséget a látásromlással, az érszűkülettel és a lábfekéllyel kapcsolja össze, azonban kutatások szerint a szexuális életre és a nemzőképességre is hatással van a...

további cikkek >>