Hirdetés

A zsírleszívás előnyei

A zsírleszívás csökkentheti bizonyos vérzsírok szintjét? Egy új tanulmány szerint a plasztikai sebészek által végzett zsírleszívás csökkentheti egy bizonyos fajta vérzsír, a trigliceridek szintjét.

A zsírleszívás előnyei"A magas triglicerid szintet a szív-érrendszeri betegségek megnövekedett kockázatával hozzák összefüggésbe" – állítja a tanulmány szerzője, Dr. Eric Swanson plasztikai sebész. "Zsírleszívás után drámai mértékben csökkent a trigliceridek szintje, és kiderült, hogy a felesleges zsírsejtek zsírleszívás révén történő maradandó eltávolítása jelentős hatást gyakorol a vérben keringő trigliceridek szintjére."

A tanulmány során 270 nőt és 52 férfit vizsgáltak, akik zsírleszíváson vagy hasplasztikán estek át. A pácienseket vérvizsgálatnak vetették alá a műtét előtt, majd egy illetve három hónappal utána. Három hónappal a műtét után a triglicerid szint az 1,704 mmol/l átlagról 1,264 mmol/l-re esett vissza azokban a betegekben, akik csak zsírleszíváson estek át, ami 25,7 százalékos csökkenésnek felel meg.

Azok esetében, akik a magas kockázatú csoportba tartoztak, vagyis 1,7 mmol/l-nél magasabb triglicerid szinttel rendelkeztek, 43 százalékkal esett vissza a trigliceridek szintje.

Rachael Van Pelt, a Coloradói Egyetem kutatója a tanulmányra reagálva elmondta, hogy az eredmények "szinte értelmetlenek", mert a triglicerid szint napról-napra változik, ráadásul a kutatók nem használtak kontroll csoportot. A kutatás azt sem bizonyítja egyértelműen, hogy valóban a zsírleszívás okozta a triglicerid szint csökkenését.

A kutatás eredményeit az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának denveri konferenciáján teszik közzé.

További tartalmak elhízás témában

További tartalmak műtét témában

További tartalmak orvosi beavatkozások témában

Aktuális hírek

A vesekő típusától függ az étrend

Vesekő esetén az életmódra vonatkozóan vannak általános szabályok, például a bőséges vízfogyasztás, a helyes étrend azonban nagyban függ attól, mitől képződött a nemkívánt kő. Ezeket tekintjük...

Pásztortáska legyen otthon, ha túl erős a menstruáció

Mire jó a híres gezemice, avagy pásztortáska?

Cukorbetegség teszt: nézze meg, Ön érintett-e!

Nem tudja, mi okozza a tüneteit? Megnézné, hátha cukorbetegségről van szó? Töltse ki ezt a rövid tesztet!

 

Ha ilyen a sütőolaja, azonnal dobja ki!

Zsír vagy olaj? Vaj vagy margarin? Hogy és meddig süssünk ezekben? Miért jó tudni a zsiradékok füstölési pontját és miért nem elég leszűrni és friss olajjal frissíteni a használt sütőolajat? Most...

Milyen bajokra gyógyír a bazsalikom?

A bazsalikom, mint fűszernövény hazánkban sem ismeretlen, de gyógynövényként mégis kevesen használják. Pedig ez a remek növény hatásos a megfázás, a köhögés és a migrén ellen is. 

Polip: hol alakulhat ki és hogy távolítható el?

Polip: rettentően hangzik, mégis ez a legjobb diagnózis, amit egy vizsgálat eredményeként kaphatunk. Minél előbb sikerül felfedezni és eltávolítani, annál kisebb az esély a további burjánzásra....

további cikkek >>