Bőrbetegségek

A bőr testünk legnagyobb kiterjedésű "szerve". Betegségei szerteágazóak, és sokszor szervi betegségeket is tükröznek. Tudjon meg minél többet a bőrbetegségekről!

Állítsa meg az őszi hajhullást természetesen

Az őszi hónapok beköszöntével sokan arra lesznek figyelmesek, hogy némileg több hajszálat veszítenek.  Ez általában egy természetes folyamat, így ha kizárta az esetleges betegségeket, akkor érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, melyekkel csökkenthető a hajvesztés. Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája a következőket ajánlja.

5 pontos nyári bőrtréning

5 pontos nyári bőrtréning Egyre közeleg a nyaralási időpontja, elérkezett az utolsó időpont arra, hogy a szervezetünket, bőrünket és hajunkat felkészítsük a strandszezonra.

Napozás és veszélyei, napvédelem

Sokszor és sokan említik a napozás és a mesterséges UV-fény okozta károsodások veszélyét, mégsem teszünk meg mindent azért, hogy ezt elkerüljük, csökkentsük. E cikkben összefoglaltuk az emberi bőr néhány jellemzőjét, és a napégéssel, szoláriumozással kapcsolatos fontosabb károsodásokat, és lehetséges kezelésüket, megelőzésüket.

Bőrbetegségek kisszótára (1.)

A bőrbetegségek "bábeli zűrzavarában" próbálunk rendet tenni e kisszótár segítségével, mely egyben csoportosítás is a bőrbetegségek orvosi beosztása szerint. A felosztásban a fontosabb bőrbetegségek találhatóak meg, rövid leírással. Ez cikkünk első része.

Fényterápiás kabin a bőrbetegségek kezelésére

Fényterápiás kabin a bőrbetegségek kezeléséreFényterápiás kabint helyezett üzembe és tanácsadó programot indított a pszoriázisban, azaz pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bőrgyógyászati Klinikája kedden a baranyai megyeszékhelyen.

Létezik tartós megoldás is a rosacea-ra

Létezik tartós megoldás is a rosacea-raAz arcon megjelenő vöröslő területek sokakat zavarnak, így a legtöbben számtalan kozmetikai szerre költenek nagyobb összegeket, csak hogy eltüntethessék a problémát. A rosacea-nak nevezett állapot már viszonylag fiatal korban, akár a 30-as években is elkezdődhet. Dr. Sepa Györgyöt, a Trombózisközpont érsebész főorvosát arról kérdeztük, pontosan mit is lehet tenni a probléma ellen.

Ekcéma csecsemőkorban

Az ekcéma a csecsemő- és kisdedkor leggyakoribb krónikus bőrbetegsége. Gyakorisága 8-15 százalék és ez az arány egyre nő. Dr.Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusának segítségével utána jártunk, mi okozhatja a panaszokat és hogyan kezeljük a tüneteket.

Új gyógyszer a kopaszodás ellen?

Az amerikai Columbia Egyetem kutatói olyan immunsejteket találtak, amelyek felelősek a szőrtüszők pusztulásáért az ún. alopecia areata (körülírt fejbőr foltos kopaszodása) esetén. Ez autoimmun betegség, hajhullással jár. A kutatók egy már forgalomban lévő, más javallatú gyógyszert teszteltek erre a célra, kisszámú beteganyagon, jó eredménnyel. A vizsgálatról szóló közlemény a Nature Medicine online kiadásában jelent meg.

Bőrsérülések és néhány jellemzőjük

Bőrsérülések és néhány jellemzőjüikA bőrt érintő sérülések sebek többféle típusúak lehetnek. Nyílt sebek esetén a bőr megreped, komolyabban sérül, a seb vérzik, fertőződhet. Zárt sebek esetén inkább a mélybe hatoló szöveti károsodás a veszélyes. A bőr sérülések főbb típusai az alábbiak, megjelenésükben, és a sérülés forrásában, eredetében különböznek.

Hámsérülések hatékony kezelése

Bőrünk sérülékeny szerv, mivel a külső környezettel közvetlenül érintkezik, számos károsodás érheti, horzsolás, ütődés, zúzódás, szúrt, vágott sebek, de ugyanily jelentős a napégés, a rovarok szúrásai, csípései, vagy a az egyéb, súlyosabb égések okozta ártalmak, a krónikus betegségek okozta rettegett felfekvés. A bőr sérüléseinek kezelése mindig fontos kérdés, minden újonnan megjelenő szer, készítmény hasznos a bőr regenerálásában, a működés helyreállításában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bőrbetegségek csatornájára