A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Gusztustalan barna lötty: ebből csinált vagyonokat egy magyar

#idegrendszeri betegség #Idegrendszeri betegségek #mozgásszervi fájdalom #nyár
2018.10.13. Módosítva: 2018.10.15.
Hirdetés

Szponzorált tartalom - Soha nem találná ki, miből csinált vagyont egy magyar feltaláló. Egy barna, gusztustalan löttyből!

Hirdetés

Kérdés:A Hévíz melletti lelőhelyről származó tiszta tőzegből nyert Humicin készítmények sorra nyerik a nemzetközi díjakat. A feltalálóként is elismert Szöllősy Jánost a huminsavas készítményeiért még a belga király is lovaggá ütötte. Vajon hogyan jutott eszébe a fizikusnak tőzegből kivonni a huminsavat és miként csinált ebből üzletet?

Huminsav: a kezdetek

A belga király Lovagkeresztes Érdemrendje

A Központi Fizikai Kutató Intézetben szabadalmait sorra bejelentő kutatót,Szöllősy Jánost(képünkön) épp a fémüvegek mágneses természete érdekelte, amikor véletlenül az ölébe pottyant valami – pontosabban valaki. Egy televíziós szereplése után, mint amágnesesség értőjét, megkereste őt egy külföldről hazatért, idős állatorvos, aki saját készítésű, kéttűs iránytűjével végzett furcsa méréseket Keszthelyen, a háza körül.

A méréseketdr. Csucska Elek, állatorvos végezte, aki valamilyen megoldást keresett a már akkor is (a nyolcvanas évekről beszélünk) nyomelemhiányos talaj tápanyagainak pótlására. Némi kísérletezés után rájött, hogy ha ezeket a nyomelemeket valamilyen szerves hordozóhoz köti, akkor azt még az állatok is elfogadják és jól hasznosítják. Így került képbe a huminsav.

Ahuminsavaka növények több ezer éven át humifikálódott maradványai,legtisztább formában a föld alatt, elzártan lebomló növényi tőzeg tartalmazza.

A kísérletező állatorvos a Hévízen talált tőzegből összeállított egy szert, amitől állatai szépen rendbejöttek, sőt, ezt a tőzegoldatot emberek – leginkább beteg orvosok és hozzátartozóik – is kipróbálták. Szöllősyt a mágneses témákban folytatott közös eszmecseréik során kezdte el érdekelni, hogy vajon mi lehet az a ránézésre gusztustalan, barna lötty, amiért messziről zarándokolnak kollégájához a hálálkodók.

A belga király Lovagkeresztes Érdemrendje

Dr. Csucska Elek hosszú évek múlva árulta el kutatótársának a titkot: ahuminsavaz ásványi anyagokat szerves kötésbe hozza, így azt a szervezet már képes hasznosítani. Ugyanerre az elméletre érzett rá akkoriban Béres is, csak ő nem a huminsavhoz, hanem a kalcium-EDTA-hoz kötötte az elemeket. A huminsavnak azonban mindemellett van egy olyan jótékony hatása is, hogy megköti a szervezetünkbe került káros nehézfémeket (ólmot, kadmiumot, céziumot, urániumot stb.), és eltávolítja azokat.

Nyerjen egy doboz huminsavas készítményt -kattintson ide!

Ha most akarja kipróbálni -kattintson ide!

Szöllősy Jánosnaksikerült izolálnia a tőzegoldatok tiszta hatóanyagát, a huminsavat, s ahhoz kötötte hozzá külön avasat, külön a szelént, akrómot, és a cinket.A kezdeti, tipikusnak is mondható buktatók után befektetőre, gyártóra várt, aztán megelégelve a helyzetet megalapította saját cégét, a Humic 2000 Kft-t és belefogott az étrendkiegészítő-gyártásba.

Hol található huminsav?

Ahuminsavés a tőzeg szerte a világon előfordul,ám olyan tiszta, környezetszennyezéstől mentes egy sincs, mint a Kis-Balaton és Hévíz közelében lévő egykori vulkanikus tó kiszáradt medrében.

A belga király Lovagkeresztes Érdemrendje

A huminsav és a tőzeg a világon szinte mindenhol előfordul - de Magyarországon van az egyik legtisztább lelőhelye Hévíz közelében.

Ez a kb. 10 000 éves tőzegmező – a világon egyedülálló módon – vulkáni környezetben, a földfelszín alatt mélyen fekszik, így tökéletesen tiszta, mentes a tőzegmezőkre jellemző felszíni szennyeződésektől, és rendkívülmagas ahuminsavtartalma.

Miért adja vissza az életenergiát a huminsavas étrend-kiegészítő? Itt elmondjuk, kattintson tovább!

Ebből a kivételesen tiszta forrásból egy szabadalmaztatott technológiai eljárással nyerik ki a huminsavat, amelyet por formájában, pici kapszulába zárva juttatnak el a fogyasztókhoz. Ma már többfélehuminsavatés fulvosavat tartalmazo mono- és komplex készítményeketgyártanak,Humicinmárkanév alatt.

Szölőssy Gábor, a feltaláló fia sikeres brókeri pályáját hagyta oda, amikor megvette apjától a céget. Azóta próbálja a hazai piacon is elfogadtatni, elterjeszteni a külföldön már jól ismert Humicin készítményt. Étrend-kiegészítőkről bármilyen jótékony hatást ma fejvesztés terhe mellett lehet csak leírni, azt azonban elárulta, hogyneves sportolók is hálálkodva hívják fel,mert nem hiszik el, hogy mennyire jól teljesítenek, mióta szedik a készítményt...

Ismerje meg a feltalálót és lessen be a kulisszák mögé:

A belga király Lovagkeresztes Érdemrendje

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.