Jelenlegi hely

Hirdetés
krompotlas, szénhidrát, cukor, króm

Szénhidrátokra szükségünk van, hiszen a bennük található cukor biztosítja a szervezetünk számára nélkülözhetetlen energiát. Azonban a szénhidrátok utáni állandó sóvárgás, az esetleges falási rohamok bizony problémára, akár krómhiányos állapotra is utalhatnak!

krompotlas, koleszterincsökkentő, vércukorszint

A króm fontos szerepet tölt be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, pozitív hatással van a testsúlyunkra és a vércukorszintre is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a krómot! Miért előnyös például az élesztőből nyert króm?

krompotlas, fogyókúra, testsúlyproblémák, elhízás, króm

Biztos önnek is van (legalább egy) olyan ismerőse, aki ismeri a legtutibb fogyókúrás módszert, amivel néhány hét alatt az összes súlyfeleslegtől könnyedén meg lehet szabadulni. Bár nincs ilyen „csodaszer”, olyan bizony létezik, ami segíthet az egészséges testsúly beállításában és megtartásában.

 A króm szinte mindenütt megtalálható, a vízben, a talajban, a biológiai rendszerekben: ez nagyszerű hír, mivel a króm hozzájárul a normális vércukorszint fenntartásához! Lássuk, mit kell még tudni róla.

krompotlas, krómhiány, cukorbetegség, diabétesz

Néhány hiánybetegséget még a laikusok is jól ismernek, de sok, a nem kielégítő táplálkozásból fakadó problémával kevesen vagyunk tisztában. A krómhiány igaz, csak közvetetten, de súlyos betegségek kialakulásához is hozzájárulhat, nézzük, melyikekhez.

kromhiany tünetei, krompotlas, fáradékonyság

Szerencsére, rendkívül ritka, hogy valakinél súlyos krómhiány alakuljon ki, arra viszont jóval nagyobb az esély, hogy mégsem jut elegendő ebből a mikrotápanyagból a szervezetünkbe. Ennek pedig sajnos jól érzékelhető tünetei is lehetnek.