Mennyi és milyen krómot szedjünk?

Mennyi és milyen krómot szedjünk?

Milyen krómtartalmú étrend-kiegészítőt érdemes szedni, és mekkora az ideális mennyiség a krómból?

Titokzatos mikrotápanyag: miért hozható összefüggésbe a cukorbetegséggel?

Titokzatos mikrotápanyag: miért hozható összefüggésbe a cukorbetegséggel?

Az egyik legtitokzatosabb mikrotápanyag, amelyről szinte alig tudunk valamit. Létezik-e egyáltalán hiánybetegsége, és ha igen, miért pont a cukorbetegek veszélyeztetettek leginkább?

Mi okoz ingadozó vércukorszintet? (x)

Mi okoz ingadozó vércukorszintet? (x)

Evés után glükóz-, azaz vércukorszintünk megemelkedik - így jut energiához a szervezetünk. De vércukorszintünk normalizálásához szükségünk lehet egy olyan ásványi anyagra, a krómra, ami a glükóz feldolgozásában segíthet. Videónkból kiderül, hogyan!

Krómos élesztő: meg ne süsse, inkább nyelje le! (X)

Krómos élesztő: meg ne süsse, inkább nyelje le! (X)

A króm fontos szerepet tölt be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, pozitív hatással van a testsúlyunkra és a vércukorszintre is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a krómot! Miért előnyös például az élesztőből nyert króm?

Ezért lehet veszélyes a krómhiány

Ezért lehet veszélyes a krómhiány

Bizonyos hiánybetegségek rendkívül látványos tünetekkel és az egészségi állapotunk gyors romlásával járhatnak együtt, azonban a krómhiány nagy veszélye, hogy az általa okozott problémák akár hosszú évekig csendes gyilkosként pusztíthatják a sejtjeinket, szerveinket!

Inzulinrezisztencia: a szerves króm is megoldás lehet

Inzulinrezisztencia: a szerves króm is megoldás lehet

Az inzulinrezisztenciát sok szakember a cukorbetegség „előszobájának”, a diabéteszt megelőző állapotnak tartja.