Néhány hiánybetegséget még a laikusként is jól ismerünk, de sok, a nem kielégítő táplálkozásból fakadó problémával már kevesen vagyunk tisztában.
Kinél alakulhat ki krómhiány, és milyen tünetei vannak? Mutatjuk!
Milyen krómtartalmú étrend-kiegészítőt érdemes szedni, és mekkora az ideális mennyiség a krómból?
Az egyik legtitokzatosabb mikrotápanyag, amelyről szinte alig tudunk valamit. Létezik-e egyáltalán hiánybetegsége, és ha igen, miért pont a cukorbetegek veszélyeztetettek leginkább?
Evés után glükóz-, azaz vércukorszintünk megemelkedik - így jut energiához a szervezetünk. De vércukorszintünk normalizálásához szükségünk lehet egy olyan ásványi anyagra, a krómra, ami a glükóz feldolgozásában segíthet. Videónkból kiderül, hogyan!
A króm fontos szerepet tölt be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, pozitív hatással van a testsúlyunkra és a vércukorszintre is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a krómot! Miért előnyös például az élesztőből nyert króm?
Bizonyos hiánybetegségek rendkívül látványos tünetekkel és az egészségi állapotunk gyors romlásával járhatnak együtt, azonban a krómhiány nagy veszélye, hogy az általa okozott problémák akár hosszú évekig csendes gyilkosként pusztíthatják a sejtjeinket, szerveinket!
Az inzulinrezisztenciát sok szakember a cukorbetegség „előszobájának”, a diabéteszt megelőző állapotnak tartja.