Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Ezért lehet veszélyes a krómhiány

tulsulyos_cukorbeteg_kromhiany

Bizonyos hiánybetegségek rendkívül látványos tünetekkel és az egészségi állapotunk gyors romlásával járhatnak együtt, azonban a krómhiány nagy veszélye, hogy az általa okozott problémák akár hosszú évekig csendes gyilkosként pusztíthatják a sejtjeinket, szerveinket!

A króm rendkívül nagy szerepet játszik az anyagcsere, ezen belül is a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában. A megfelelő krómbevitel a normál vércukorszint fenntartásával csökkentheti a diabétesz és az azzal összefüggő problémák kialakulásának rizikóját, valamint a metabolikus szindrómának nevezett tünetegyüttes esélyét is.

Nyerje meg az immunturbó ajándékcsomagot - egyetlen egy kérdésre kell helyesen válaszolni, a nyereményjátékhoz KATT tovább!

A krómhiány éppen ezért nagyon súlyos következményekkel járhat együtt, többek között azért, mert akár évekig is élhet valaki prediabéteszesként, inzulinrezisztensként, anélkül, hogy ezt észrevenné vagy akár komolyabb problémát okoznának nála ezek a betegségek.

A szénhidrát-anyagcsere egyensúlyának felbomlása azonban alattomosan roncsolhatja a sejtjeinket, szerveinket, és könnyen előfordulhat, hogy amikor észreveszik és kezelni kezdik azt, már sajnos visszafordíthatatlan szövődményekkel kell szembenéznünk.

Cukorbetegség és elhízás vár ránk?

Világszerte egyre több a cukorbeteg, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO néhány éve az emberiséget leginkább veszélyeztető négy (nem fertőző) betegség közé sorolta a diabéteszt. Bár igen hatásos gyógyszerek állnak a rendelkezésünkre, és az életmód megváltoztatásával (így például a krómpótlással) is sokat tehetünk az állapotunk szinten tartásáért, a cukorbetegségnek mégis igen súlyos, akár halálos kimenetelű szövődményei is lehetnek.

Hogyan segíthet a króm vércukorszintünk normalizálásában? Lássuk a videót:

A cukorbetegek háromnegyede a szív- és érrendszert érintő problémák következtében hal meg: a világon percenként tíz ember veszíti életét a cukorbetegség szövődményei miatt!

A nem megfelelő krómbevitel a metabolikus szindróma rizikóját is megnöveli, mely a megnövekedett vércukorszint mellett magas vérnyomással, magas vérzsír- és koleszterinszinttel jár együtt. Ezek a problémák pedig tovább roncsolják a vérereket, megnövelik az úgynevezett plakkok kialakulásának esélyét.

A króm hiánya súlyos betegségekhez vezethet - mutatjuk, melyek ezek!

A vérerek elveszítik a rugalmasságukat, a vér útja is leszűkül, jelentős mértékben megnő a vérrögök kialakulásának rizikója, melyek akár teljesen meg is akadályozhatják a véráramlást – ennek pedig halálos következményei is lehetnek!

A krómhiány nemcsak az idősebbeket, de a fiatalabbakat, még növésben lévő gyerekeket is érintheti. Esetükben kevésbé a cukorbetegség a legveszélyesebb szövődmény (bár nem szabad legyinteni arra sem), hanem az izomgyengeség, a növekedés lelassulása, visszamaradása.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához