Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Krómos élesztő: meg ne süsse, inkább nyelje le! (X)

kromos_eleszto_krompotlas

A króm fontos szerepet tölt be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, pozitív hatással van a testsúlyunkra és a vércukorszintre is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a krómot! Miért előnyös például az élesztőből nyert króm?

Krómból nagyon kevésre van szüksége a szervezetünknek, és bár sok gyakori élelmiszerben megtalálható a króm, sajnos közel sem lehetünk biztosak abban, hogy biztosítjuk a naponta szükséges mennyiséget. Ennek oka elsősorban az, hogy a króm felszívódási aránya, biohasznosulása nem túl jó, a szervezetünkbe került krómnak kevesebb mint 3 százaléka szívódik fel a belekben, a többi kiürül.

Egy helyes válasz is elég, és megnyerheti a havi krómadagot - kattintson tovább a játékért!

A krómtartalmú étrend-kiegészítők sem azonos "értékűek": hiába szedjük egymás után a tablettákat, ha a krómot egyszerűen nem képes hasznosítani a szervezetünk. Lényeges tehát, hogy olyan terméket válasszunk, mely a lehető leghatékonyabban képes biztosítani a szervezetünk számára nélkülözhetetlen krómot.

A króm hatásairól többet megtudhat videónkból:

A titok az élesztőben rejlik?

Az élesztő egészen különleges szerepet tölt be a gasztronómiában, az egész világon elterjedt, a kenyérsütéstől az alkoholos italok elkészítéséhez egyaránt használják. Az élesztő emellett nagyon gazdag B-vitaminokban és krómban is.

Egy nyolc hétig tartó vizsgálat során kiderült, hogy a krómmal tovább dúsított élesztőt naponta fogyasztó önkéntesek szervezetében nemcsak a glükóztolerancia és a sejtek inzulinra adott válaszreakciója javult, de a koleszterinszintjük és a vérzsírszintjük is csökkent.

Ezért szedjenek szerves krómot a cukorbetegek -kattintson tovább a részletekért!

A szerves króm élesztő, melyet egyedülálló eljárással állítanak elő, különösen jó hatással lehet a szervezetünkre, elsősorban azért, mert ennek biohasznosulási aránya rendkívül magas – akár tízszer annyi króm szívódik fel ebből, mint más krómot, például króm-pikolinátot vagy króm-kloridot tartalmazó étrend-kiegészítőkből.

A Pharma Nord Bio-Króm terméke olyan természetes nyersanyaggal készül (ChromoPrecise) - mely az egyetlen jóváhagyott szerves króm élesztő termék a vércukorszint szabályozására Európában. Az EFSA állítása szerint a ChromoPrecise-nak akár tízszer magasabb a felszívódása, mint más piacon lévő króm készítményeknek.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához