Szexuális egészség

A szex, a szexuális aktus és kapcsolat minden párkapcsolat szerves része, életünk egyik alapvető igénye és jelensége. Szinte minden szomatikus és lelki működésünkre hatást gyakorol. Egészséges szex, szexuális zavarok, bajok.

Mégis a méret a lényeg?

Számtalan vicc forrása a kérdés, egy újabb kutatás szerint azonban végre megvan a megoldás, mit is mondanak erről a hölgyek. A PlOS One-ban megjelent tanulmány talán pontot tehet a talányra… A vizsgálat a Los-Angelesi és új-mexikói egyetemen készült.

18+: Amiben a nők és férfiak sose fognak egyetérteni: a pornó

A Gallup újabb felmérése szerint a két nem véleménye sok tekintetben egyezik a szexualitásról, de a pornót és a poligámiát illetően egyáltalán nem. Nem az a fő gond, hogy reggel vagy este szexeljünk, és nem is az előjáték hossza… Sokkal inkább a pornó – mint olyan.

Újabb halálos áldozatot szedett a fogamzásgátló tabletta

Újabb halálos áldozatot szedett a fogamzásgátló tablettaNéhány nappal ezelőtt egy fiatal angol lány tüdőembóliában életét vesztette. A gyanú szerint a fogamzásgátló mellékhatásaként lépett fel vérrögképződés, mely a kiváltotta a tüdőembóliát, a későbbiekben pedig ezzel összefüggésben az agyhalált. Az, hogy a fogamzásgátló mellékhatási között szerepel a vérrögképződés már ismert, erről dr. Blaskó Györgyöt, a Trombózisközpont véralvadási specialistáját kérdeztük.

Hogyan őrizhetjük meg a szexuális vágyat a házasságban?

Hogyan őrizhetjük meg a szexuális vágyat a házasságban? Annie M. Gordon pszichológus cikke a Psychology Today-ben egy személyes vallomással indul: "nem sokkal az eljegyzésem után egy házasságban élő barátom említette a "Penny game" nevű játékot. Ennek az a lényeg, hogy az új pár a házasság első évében minden aktus alkalmával bedob egy pennyt a perselybe… A második évben viszont minden alkalommal kivesznek egyet. A pár sosem fog annyit szeretkezni, hogy a persely kiürüljön…" A régi bölcsesség arra utal, hogy az évek múlásával a házasságban vágyaink megkopnak. Igaz ez? Törvényszerűen mindig így kell történnie?

Minden tizedik ember szeretné megújítani szerelmi életét!

Minden tizedik ember szeretné megújítani szerelmi életét!2015 a fogadalmak éve, már csak azért is, mert egy friss, online kutatás szerint a magyarok többsége „új életet kezdett” januárban: például minden harmadik fogadkozó egészségesebben él majd, de minden tizedik ember megújítja a szerelmi életét is. Vajon a párkapcsolatokban döntő fontosságú szexuális élet minősége mitől függ?

Dr. Gerevich blogjáról: a férfi számára a nő orgazmusa az elsődleges

Dr. Gerevich blogjáról: a férfi számára a nő orgazmusa az elsődlegesTisztelt Doktor Úr, az Intimitás útvesztői legutóbbi bejegyzésében olvastam el az orgazmushoz kapcsolódó problémát, és az erre adott választ, és ne haragudjon rám, de a lényeget szerintem nem érinti … Életkorom és tapasztalatom, – hála Istennek- jogosít fel arra, hogy merjek egy szaktekintélynek levelet írni.

A nők 3 százaléka tudja: egyetlen kihagyott tabletta is abortuszhoz vezethet

A magyar nők több mint fele szerint semmilyen kockázatot nem jelent, ha egyszer elfelejtik bevenni a fogamzásgátló tablettát, és csak 3 százalékuk van tisztában azzal, hogy a kihagyás akár abortuszhoz is vezethet – derül ki egy friss kutatásból. Minden ötödik válaszadó szerint képtelenség minden nap ugyanabban az időben bevenni, kétharmaduk pedig a figyelmetlenséggel magyarázza egy-egy tabletta kimaradását.

Férfigondok. meddig bírjuk...?

Férfigondok. meddig bírjuk...?Egy teszt segítségével könnyen eldöntheti a férfi, korai magömléstől szenved-e! Azt gondolnánk fenti kérdések megválaszolása egyszerű, pedig nem az. Kutatások bizonyítják, hogy a korai magömléssel érintett férfiak közül azok, akik nem konzultáltak orvossal problémájukkal kapcsolatban, 52,2% nyilatkozta azt, nem merült fel benne a korai magömlés lehetősége. Sokan azt sem tudják, hogy mi a korai magömlés.

Súlycsökkentő műtét után javul a női szexualitás?

A JAMA amerikai orvosi szaklap tavaly év végi számainak egyikében jelent meg közlés, amely kimutatta, hogy a testsúlycsökkentő (bariatriás) műtétet követően a nők szexualitása, szexuális működése jelentősen javult. Pszichológiai szempontból, de hormonális tekintetben is jól mérhető eredmények születtek.

G-pont, mese vagy valóság?

A női ejakuláció azok közé a sokat vitatott kérdések közé tartozik, ami még ma is megosztja a véleményeket. Az eltérő női orgazmus a temperamentum vagy az anatómia függvénye?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szexuális egészség csatornájára