Hirdetés

Még több érv az áfonya mellett...

Az Egyesült Államokban 2015-ben 175 millió kilogramm termesztett áfonyát fogyasztott el a lakosság. Bár a gyümölcs jótékony hatásai régóta ismertek, újabb kutatások igazolták, hogy az alacsony cukortartalmú áfonya segíthet csökkenteni a cukorbetegségre és magas vérnyomásra való hajlamot is.

Még több érv az áfonya mellett...Arpita Basu étkezéstudományi professzor és kollegái az Oklahoma Állami Egyetemről kutatásaik során rájöttek, hogy napi egy pohár áfonyaital elfogyasztása nyolc héten keresztül 7-8 ponttal csökkentheti a szisztolés vérnyomást.

Basu professzor szerint az áfonya fogyasztása a magas vérnyomásban szenvedőknek és a cukorbajosoknak egyaránt ajánlott, hiszen a gyümölcs segíti az inzulinszint normalizálásában.

"Természetesen ez csak egy előzetes kutatás, így az adatok sem vehetők készpénznek. Ha eddig nem ettünk túl sok áfonyát, vagy nem szeretjük, most se kezdjük el marokszám enni, de ha kedveljük ezt a savanykás gyümölcsöt, nyugodtan fogyasszuk kedvünkre, hiszen jót teszünk vele szervezetünknek."

 

További tartalmak diéta témában

További tartalmak terápia témában

További tartalmak cukorbetegség témában

További tartalmak magas vérnyomás témában

Forrás: