A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ezért kell huminsavat szedni, ha városban lakik

#idegrendszeri betegség #Idegrendszeri betegségek #meghülés #nyaralás
2018.10.13. Módosítva: 2018.10.15.

Szponzorált tartalomKevesen ismerik, pedig a huminsav rendkívül nagy segítség lehet az egészségünk megőrzésében. De pontosan mi ez az anyag, és mit érdemes tudni róla?

Hirdetés

A huminsava szerves anyagok végső bomlásterméke. Ez a bomlás egy teljesen természetes folyamat, mely évezredek alatt megy végbe. A komplex molekulájú huminsavak létrejöttében nagy szerepe van a különböző biokémiai folyamatoknak, de a mikroorganizmusoknak is.

A huminsav (kisebb-nagyobb koncentrációban) megtalálható a talajban, de édes- és sós vizekben, így az óceánban is, ám az értékes tulajdonságokkal rendelkező molekulákat a homogén karbon-kori eredetű tőzegből nyerhetjük ki legjobban.

A világ egyik legjobb minőségű huminsav-lelőhelye Magyarországon, Hévíz mellett található, különlegessége, hogy mélyen a földfelszín alatt képződött, így tökéletesen tiszta, nincsenek benne szennyeződések.

Újdonság lenne a huminsav?

Bár a huminsavról még mindig meglehetősen keveset tudnak a tudósok, valójában ezeket a vegyületeket évszázadok óta használják. Földművelő őseink jól tudták, hogy a termőföld minősége meghatározza, hogy milyen lesz a megtermelt zöldség vagy gyümölcs, így mindent igyekeztek megtenni azért, hogy a föld ne "merüljön ki".

Nyerjen egy doboz huminsavas készítményt -kattintson ide!

Ha most akarja kipróbálni -kattintson ide!

A tápanyagok visszapótlásának legismertebb módja természetesen a trágyázás, de a humusznak is nagyon jó hatásai vannak. A humusz pedig tulajdonképpen – néhány tízezer évvel – megelőzi a huminsavakat.

None

A huminsavat kapszula formájában lehet a szervezetbe juttatni.

Miért olyan értékes a huminsav?

A huminsavak, fulvosavak (mindkettő nagyjából ugyanazt az anyagot jelenti, a legfőbb különbség az ezeket alkotó szén és oxigén aránya) legfontosabb tulajdonsága az, hogy kelátképző hatásuk révén a szervetlen anyagokat az élő szervezet számára szerves formájúvá alakítják. Így a létfontosságú tápanyagok fel tudnak szívódni az emberi szervezetben. A huminsavak önmagukban is kb. 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak, de ha hozzákötjük ásványi anyagokhoz és nyomelemekhez (vas, króm, cink, szelén) akkor azok is hatékonyabban tudnak felszívódni.

Itt megtudhatja, milyen bajokra lehet segítség a huminsav, olvasson tovább!

A huminsav kivezeti a nehézfémeket

Amellett, hogy a huminsavak és fulvosavak rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaznak, magas koncentrációban és "tiszta" formában,különlegességük, hogy képesek megkötnia nehézfémeket(ólmot, kadmiumot, céziumot, urániumot stb.), és eltávolítja azokat.

Ez utóbbi azért is fontos, mert a szervezetünkbe sajnos nemcsak olyan fémek kerülhetnek be, melyek szükségesek a sejtjeink megfelelő működéséhez, hanem olyanok is, melyek kifejezetten káros hatásúak.

Kutatások bizonyítják, hogy a huminsavak nemcsak az emberi szervezetre vannak rendkívül kedvező hatással (pl. erősítik az immunrendszert, segítik a méregtelenítési folyamatokat, segítenek regenerálni a sejteket stb.), de a termőtalajra, sőt az állatokra is jótékonyan hatnak.

Gyorsabb és tartósabb a fogyás huminsavval, kattintson a részletekért!

Ezek a huminsav jótékony hatásai - nézze meg videónkat!

None

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.