Jelenlegi hely

Hirdetés!

Harcoljunk együtt a depresszió ellen!

Harcoljunk együtt a depresszió ellen! Magyarországon minden 4. nő, és minden 8. férfi átél depressziós epizódot valamikor élete során. A depresszió a legfőbb rizikófaktor az öngyilkosságok hátterében, mely statisztikákban évről-évre világelsők között vagyunk.

Hirdetés

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ), a 116-123 lelki elsősegélyvonal fenntartója támogat minden kezdeményezést, amelynek célja a depresszió csökkentése, kezelése.

A most induló www.ifightdepression.com/hu weboldal gyakorlati segítséget nyújt a depresszió felismerésében (nemzetközileg elismert önkitöltős teszt segítségével), az azzal való megbirkózásban és az öngyilkosság megelőzésében. A program az EAAD keretében jött létre.

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete sajtótájékoztatót tart a www.ifightdepression.com/hu weboldal indulása alkalmából a depresszió megelőzéséről, felismeréséről, kezeléséről.

Számos alfejezet foglalkozik a depressziót érintő kérdésekkel, valamint az elméleti háttéren kívül - a depresszió okai, tünetei és kezelése - a látogatók segítséget nyújtó elérhetőségeket is találnak az oldalon. Az oldalon elérhető egy regisztrációhoz kötött önsegítő eszköz is, mely szakemberek irányításával segíti a depressziós betegek terápiáját. A depresszióról szóló információk 9 nyelven érhetőek el, köztük magyarul.

Információ, jelentkezés: predinuhungary@eaad.hu

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok SzövetségeHirdetés