Ezeket látta már?

Az idei Laposföld-díjat a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület kapta

homeopátia, gyógyszer, kezelés, orvos

A díjat a Szkeptikus Társaság adta, akik szerint a szervezet tévhiteken alapuló áltudományos nézeteket terjeszt, amellyel társadalmi szinten kárt okozhatnak.

A díjat minden évben kiosztják itthon azoknak, akik magyar nyelven álhíreket, tévhiteken alapuló tudományellenes nézeteket terjesztenek, ezzel kárt okozva a társadalomnak. A díjat azért hozták létre, hogy felhívják a társadalom figyelmét a tudományellenes kijelentésekre, és arra, hogy az áltudományos hírek terjesztése mekkora kárt okozhat a társadalomban. A díjátadóra április 22-én került sor, egy sajtóesemény keretén belül - nem meglepő módon a "döntősök" egyike sem jelent meg.

Idén a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületnek ítélték a díjat. A homeopátiát gyógymódként alkalmazó orvosok körét azért jelölték, mert a Szkeptikus Társaság szerint a tagok a szakmai tekintélyüket használják fel arra, hogy "hitelesítsék" az olyan gyógymódokat, amelyek igazoltan nem hatásosabbak a placebónál.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, TikTok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Jelzések a laborleleten: mi mit jelent?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

gyulladás

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához