Ezeket látta már?

Jognyilatkozat és felhasználási feltételek

2017.04.05. Módosítva: 2017.04.05.

Az egeszsegkalauz.hu weboldalon található valamennyi információ csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a képzett és felkészült egészségügyi dolgozók szakmai tudását. A weboldalon található adatok nem teszik szükségtelenné a megfelelő szakmai gyakorlatot vagy képzettséget, ezért bármilyen egészségügyi panasz esetén kérjük, forduljon orvoshoz, képzett egészségügyi szakemberhez.

A weboldalon megjelenő tartalmak orvosszakmai szempontból ellenőrzött, feltüntetett, hiteles forrásokból származó cikkek, hírek, információk, illetve más szolgáltatóktól átvett hírek, közlemények. Ez utóbbiak tartalmáért az eredeti szolgáltató tud felelősséget vállalni. Mindenütt pontosan feltüntetésre kerül a hír, cikk, információ szerzője és/vagy forrása, valamint az utolsó módosítás dátuma.

A Kiadó a weboldalon találhatóvalamennyi termékrevonatkozó információ közzététele során a lehető legnagyobb gondossággal jár el, ennek ellenére előfordulhatnak eltérések a forrásadatok és a weboldalon található információk között.Gyógyszerek és homeopátiás készítményekesetén minden esetben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által jóváhagyott hivatalos betegtájékoztató szövegeket kell irányadónak tekinteni. Atápszerek és étrend-kiegészítőkismertetőit, leírásait is az OGYÉI notifikálja Magyarországon.

Gyógyszermellékhatások: felhívjuk a figyelmet, hogy a gyógyszeralkalmazás kapcsán tapasztalt mellékhatások bejelentésére lehetőségük van a betegeknek, hozzátartozóiknak, illetve bárkinek, akinek a gyógyszerhasználattal feltételezhetően összefüggő nemkívánatos hatás a tudomására jut. A gyógyszerek alkalmazásával összefüggésbe hozható mellékhatás gyanúja itt jelenthető: OGYÉI (http://www.ogyei.gov.hu/MELLEKHATAS_BEJELENTES/)

AzEgészségkalauz TVkülső partnerünk, így adásainak tartalmáért nem tudunk felelősséget vállalni. Fenntartjuk, hogy az adások videóiban elhangzó információk szakmai hitelességével nem minden esetben értünk egyet.

Tekintettel a weboldal informatív jellegére, a Kiadó elhárít mindennemű, a weboldalon található adatokkal kapcsolatos felelősséget. A felhasználó a weboldal használatával figyelembe veszi a korlátozott felelősségből eredő hátrányokat, és kifejezetten úgy tekinti, hogy e hátrányokat megfelelően ellentételezik a weboldal előnyei (különös tekintettel annak ingyenességére).

Aregisztrációsorán kért, valós adatok megadásával a felhasználó jogot szerez awww.egeszsegkalauz.huoldalainak rendeltetésszerű használatára, de a felhasználó nem jogosult annak harmadik fél felé történő továbbértékesítésére, terjesztésére, vagy áruba bocsátására.

Weboldalunk a regisztrált felhasználó adatait bizalmasan kezeli. A regisztrált felhasználók személyes adatainak védelmét illetően részletes leírás és érvényben lévő jogszabályok azAdatvédelemmenüpontban olvashatóak.

A weboldal üzemeltetője, az adatok kezelője jogot formál arra, hogy a nem valós adatokkal regisztráló felhasználót kizárja a weboldal használatából.

A nem regisztrált felhasználó is jogosult az oldal teljes anyagának olvasására, míg regisztrált felhasználóink a hírekhez, cikkekhez hozzászólás, valamint az Orvos válaszol rovatba kérdések beküldésére is.

A weboldal cikkeihez való hozzászólások esetén, amennyiben a hozzászóló külső forrásokra hivatkozik, azokat linkekkel együttesen kell feltüntetni. Összeférhetetlenség:az Orvos válaszol rovatban közreműködő szakértőket együttműködő partnerünk, a Pharmindex szervezi. A Pharmindex kijelenti, hogy a szakértők nem végeznek olyan tevékenységet, és nem állnak kapcsolatban olyan szponzorokkal, amelyek jelen weboldalon kifejtett tevékenységüket bármilyen minőségben érintené.

A weboldalmoderálási alapelveiszerint a felhasználók hozzászólásait, kérdéseit az oldal szerkesztői jogosultak moderálni, a nem odaillő, esetleg obszcén, emberi jogokat sértő vagy politikai jellegű tartalmakat, és a nyilvánvaló, illetőleg tartalomnak álcázott hirdetéseket eltávolítani a hozzászólások, kérdések szövegéből. A moderátor az egeszsegkalauz.hu szerkesztője, egyben a jelen weboldal mindenkori munkatársa, aki minden fent jelzett esetben beavatkozhat. A beavatkozás tényét a megjelenő hozzászólásban (M) jelzés mutatja az olvasók számára. A weboldal moderátora e tevékenységét önkéntesen végzi.

A kiadó oldalai teljes egészében - a reklámokkal, hirdetésekkel együtt - szerzői jogvédelem alatt állnak.

Aweboldalon megjelenő tartalmaka RAS Magyarország Kft. szellemi termékei, a felhasználók nem jogosultak az itt található információ terjesztésére vagy továbbértékesítésére.

Awww.egeszsegkalauz.huoldalain található adatok, a lekérdező rendszer, a hozzá kapcsolódó software-ek és grafikai elemek szerzői jog által védettek; ezek részben, vagy egészben történő másolása, az adatok bármilyen, a rendeltetésszerű használattól eltérő célú vagy módú felhasználására illetőleg manipulálására, a programok visszafejtésére valamint módosítására tett kísérletek (amennyiben a RAS Magyarország Kft. ezeket előzetesen írásban nem engedélyezte) tiltottak, és polgári peres, valamint büntető eljárás kezdeményezését vonhatják maguk után.

AzMTIhonlapon felhasznált hírei szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A kiadó követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Jelen weboldalhirdetési bevételekből működik. A hirdetések közzétételekor a hatályos jogszabályoknak megfelelően járunk el és szakembereink szakmai meggyőződésével összhangban levő információkat jelentetünk meg oldalainkon, illetve a hirdetési anyagokban.

Ahirdetéseka szakmai tartalmaktól minden esetbenjól elkülöníthető módonkerülnek megjelenítésre. Kijelentjük, hogy a hirdetések tartalma vagy a hirdetők semmilyen befolyással nem rendelkeznek a cikkek és más szerkesztőségi tudományos ill. egyéb tartalmakra. Amennyiben a hirdető PR cikk megjelentetését rendeli meg, úgy ezen tartalmak esetén nyilvánvalóan és jól látható módon feltüntetjük, hogy támogatott tartalomról van szó.

Hirdetési lehetőségeket weboldalukon találhatóMédiaajánlattartalmazza.

Mint az Egészségkalauz.hu oldal médiatulajdonosa és szakmai tartalomszerkesztője, nem fogadunk be olyan hirdetéseket, amelyek nem állnak teljes összhangban az aktuális jogszabályokkal (különösen, de nem kizárólagosan a 2008. évi XLVIII. törvény, a 2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól és egyéb ún. ágazati normának tekinthető szabály, etikai kódex stb. rendelkezések), ill. amelyek szakmai tartalma nem felel meg a hiteles tájékoztatás elveinek és szakmailag nincsenek elégséges mértékben alátámasztva.

A weboldalon szereplőGoogle AdSensehirdetések a Google Privacy Policy-jában foglaltak szerint jelennek meg. Az oldalon megjelenő Google hirdetések tartalmára nincs ráhatásunk, így azok tartalmáért nem tudunk felelősséget vállalni.

A weboldal linkcserét is folytat más szolgáltatókkal, mely minden esetben bartermegállapodások keretében történik, tehát a linkcserében részt vevő mindkét fél számára térítés- és díjmentesen zajlik.

A weboldal forgalmát egyedi szerződésekben foglaltak alapján a Gemius Hungary Kft auditálja, illetve a Google Analytics független módon elemzi.

A weboldal olyan linkeket is tartalmaz, amely más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Értelemszerűen az ő adat- és információvédelmi gyakorlatukért a RAS Magyarország Kft. nem vállal felelősséget.

© Copyright RAS Magyarország Kft. 1991-2017. Minden jog fenntartva!

(Utolsó módosítás: 2017. március 21.)

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához