A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ellenőrizték a 100%-os citromleveket: ebben van a legtöbb C-vitamin

#citromlé #citrom #gyümölcs #Nébih
2019.01.21.
Hirdetés

A megfázásos időszakban a C-vitamin, a citromos-mézes tea, a citromos limonádé segítheti az immunrendszerünk megfelelő működését, így meggyorsíthatja a gyógyulásunkat is.

Hirdetés

A citromban a C-vitamin mellett értékes flavonoidok és fitonutriensek találhatóak, melyeknek köszönhetően ez a gyümölcs sokkal jobb hatással lehet a szervezetünkre, mint hisszük. Érdemes akkor is naponta enni egy kevés citromot, ha éppen egészségesek vagyunk.

A Nébih ellenőrizte a citromleveket

13 citromlé komplex vizsgálatát és ellenőrzését végezték el a szakemberek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Bio és sűrítményből készült gyümölcslé egyaránt akadt a tesztelt termékek között. A hivatal munkatársai laboratóriumban ellenőrizték többek között a növényvédő- és tartósítószerek jelenlétét, a termékek vitamin- és citromsav-tartalmát, valamint pH értékét.

C-vitamin tartalom, forrás: http://szupermenta.hu/citromleveket-teszteltunk/

Jó hír, hogy a citromlevek élelmiszerminőségi- és biztonsági szempontból megfeleltek. Azonban sajnos még így is 8 esetben a kisebb súlyú jelölési hibák miatt hatósági eljárás indult - jelent meg a Nébih oldalán.

Forrás: Nébih
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.