Jelenlegi hely

Hirdetés!

Fogyókúrában is jó a grapefruit

A grapefruit összes egészségügyi előnyét hosszú lenne felsorolni, nézzük a már bizonyított egészségügyi hatásokat.

Hirdetés
grapefruit

A világon mindenhol elterjedt, eredetileg nyugat Indiából származik, ahol hatalmas ültetvényeken termesztik. A gyógyszeripar is felfedezte nemrég, így a grapefruit mag kivonat már mindenki számára ismerős.
Akár a sárga, akár a rózsaszín héjú grapefruitot választjuk, mindkét gyümölcs nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

Miért érdemes rendszeresen grapefruitot fogyasztanunk?

Igen magas a rost tartalma, ami segít az emésztésben így a méreganyagok kiürülésében is. Magas a C,B, és A vitamin tartalma, sőt a legújabb kutatások szerint antibakteriális hatása is van, így a gyulladásokat és fertőzéseket is segít leküzdeni szervezetünknek. De ezen kívül is van gyógyító hatása, hiszen igen magas a káliumtartalma, ami segít a vér salaktalanításában, így a májra van regeneráló hatása.


Bár fanyar íze miatt nem mindenki szereti, érdemes grapefruitot fogyasztani, mert sok szempontból hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

A grapefruitmag különleges tulajdonságára, miszerint antibiotikumként is alkalmazható, úgy derült fény, hogy egy amerikai orvos a kertjében fedezte fel, hogy a grapefruit magjai nem bomlanak le a komposztban. Azóta is kutatják folyamatosan a növény egyedülálló gyógyító hatását, amelynek köszönhetően ma, mint a rák egyik természetes ellenszerét is emlegetik.

Hasznát vehetik ezen kívül a fogyókúrázók, kiegészítőként ugyanis felgyorsítja, hatásosabbá teszi a túlsúllyal való küzdelmet. Hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt a zsírok, az állati zsírok lebontására való képességgel rendelkezik, így a koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.
 

A daganatos betegésgben szenvedőknek is jó szolgálatot tehet a grapefruit: tudjon meg róla még többet!
 

A grapefruit bioflavonodjai mellett heszperidint és rutént is tartalmaz. Ezek az anyagok közvetlenül a sárga héja alatt találhatóak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. Ezeknek az ereknek a károsodása, eldugulása először a veseműködésen érezteti hatását, ezért a gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgyutakra is jó hatással van.

Alkalmazható továbbá gyomor- és bélpanaszok, fülgyulladás, torokfájás, valamint fogínygyulladás és hüvelyi fertőzések ellen. A kivonatot egyre több kórházban a fertőtlenítőszerekhez adagolva használják, de a háztartásban is nagy segítség lehet a mesterséges fertőtlenítőszerek természetes alternatívájaként.Hirdetés