Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nyugodt, frontmentes idő elébe nézünk

orvosmeteorológia időjárás front meteogyógyász orvosmeteo nap

Pozitív élettani hatása van a most alakuló időjárásnak – adta hírül a Meteo Klinika.

Gyökeres változás történik az időjárásban! Frontmentes humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

Bár szép idő lesz, ám az időjárás-érzékenyeknél kellemetlen panaszok jelentkezhetnek!

Végre egy nyugodtabb, frontmentes időszakra számíthatunk.

Napokig csak megközelítenek bennünket frontok, de erősebb fronthatás nem érvényesül. Alapvetően jó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai feltételek alakulnak ki, jelentősebb csapadék vagy erősebb légmozgás nem várható. Kedvező a légszennyezettségi és a pollenhelyzet is.

Mindez igen kedvező lehetőség szervezetünk regenerálására, az immunrendszerünk erősítésére. Jelentkeznek viszont olyan terhelő hatások, amelyek elsősorban a fejfájással és az ingadozó vérnyomással érintett emberek számára kedvezőtlenek. Már nagyon erős a napsugárzás, megfelel az augusztus eleji helyzetnek. Kerüljük a tűző napot, különösen a déli órákban, és gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről. Másik következmény a nagy napi hőmérséklet ingadozás, ezt kísérik gyakran a fokozott fejfájásos és keringési panaszok, ami rosszullétek, szédülés, bizonytalanságérzet formájában is jelentkezhet.

Szabadtéri programok

Igen kedvező, pihentető időre számíthatunk. Ez nagyon kedvező a szabadtéri programok számára, még jó a légszennyezettségi helyzet is, és nem túl magas a pollenkoncentráció. Amire figyelni kell, az a fokozott UV-sugárzás, a déli órákban kerüljük a tűző napot és gondoskodjunk a megfelelő bőrvédelemről.

Balesetveszély

Kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek. Jelentősebb csapadékra vagy erősebb szélre nem kell számítani. Kedvezően alakulnak a vezetési képességeinket befolyásoló tényezők is.

Milyen idő lesz?

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, többnyire gomolyfelhők lesznek az égen, majd délután északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Kisebb zápor elvétve, elsősorban az ország délkeleti harmadán alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5-13 C-fok, délután 20-25 C-fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor a legerősebb, legkárosabb a nap? Ettől is függ a válasz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához