Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem ússzuk meg szerdán az esőt - záporoznak a panaszok is

Shutterstock 2360794985

Sok panaszt okoz majd a változékony idő és a kettősfront – adta hírül a Meteo Klinika.

A behullámzó front tartósan fejti ki a terhelő hatását! Igen változékony humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet alakult ki!

Rossz hír a frontérzékenyeknek! Sok panaszt okoz a kettősfronti jellegűvé átalakuló hidegfront

Sajnos beigazolódott, hogy a kedden érkezett hidegfront következményeit nem ússzuk meg egy egyszerű hidegfronti hatással.

A behullámzó front kettősfronti jellegűvé alakul és fokozott terhelést ró az időjárás-érzékeny emberek szervezetére. Hullámzóan jelentkezik sok olyan panasz mint a fejfájás, a vérnyomás fokozott ingadozása, a gyakoribb keringési és légzőszervi panaszok, szédülés, rosszullétek, a bizonytalanságérzet fokozódása. Erősödnek mind a görcsös, mind a gyulladásos jellegű panaszok. Sokan tapasztalnak szorongásos állapotokat, rosszabb esetben pánikszerű reakciókat. A gyakoribb csapadék az erős, viharos szelek tovább fokozzák a terhelő hatásokat.

Szabadtéri programok

Kevés napsütésre, a kültéri programokat gyakran zavaró eljárásra kell számítanunk. Sok zápor, akár hevesebb zivatar várható, és különösen a zivatarok idején erős, viharos széllökések. Jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet vessző, különösen a hőérzet. A frontérzékenyeknek pedig az erősebb tüneteik miatt nem ajánlottak tartósabb kültéri programok.

Balesetveszély

Határozottan romlanak a közlekedési körülmények. Sokfelé kell csapadékra számítani, különösen veszélyesek a gyakrabban előforduló zivatarokkal járó intenzív esőzések. Az élénk északi szelet, különösen zivatarok idején kísérik erős, sőt viharos széllökések. Az országosan érvényesülő kettősfronti hatás komoly baleseti kockázat növelő tényező.

Milyen idő lesz?

Még sok felhő lesz felettünk, és továbbra is többfelé várható eső, zápor, főként az ország déli felén zivatarok. Egy-egy helyen hevesebb zivatar nem kizárt. Az északi-északkeleti szél többfelé élénk, nyugaton erős lesz, a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 16 és 25 C-fok között alakul, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb, délkeleten a legmagasabb értékeket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Frontérzékeny, és a feje is fáj? Így enyhítheti a panaszait!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához