Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden tetőzik a nyárias idő, de már nem élvezhetjük sokáig

orvosmeteorológia időjárás meteogyógyász orvosmeteo napos idő

Kedden még tart az erős hőanomália - adta hírül a Meteo Klinika.

Még kedden is az április végi nyár lesz a jellemző. Lassanként a szervezetünk is egyensúlyba jutna a szokatlan humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai körülményekkel.

Kedden még kitart a pozitív hőanomália, de szerdán már újra csökken a hőmérséklet

Kedden még az április végén nagyon szokatlan nyári hőmérsékletek lesznek a jellemzők.

A szervezetünk lassanként tudna alkalmazkodni ehhez a pozitív hőanomáliához, de ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet rövidesen változni fog. Érdemes most kihasználni a sok napsütést és a csendes időt de a meleget rosszul tűrők kerüljék a tűző napot, különösen a déli órákban. Nagyon hasznos lehet egy kis napozás ami segít a természetes D-vitamin termelődésben. Ehhez viszont nincs szükség hosszú időre, fél-egy óra bőségesen elegendő. Sőt, a déli órákban, különösebb az érzékeny bőrűek mindenképpen kerüljék a napot és használjanak magasabb faktorú bőrvédő készítményeket. Persze nem mindenkinek a szervezete számára volt elég ez az egy-két nap az átállásra, ezért továbbra is sokan tapasztalhatják a keringési rendszert megterhelő következményeket, a szokatlan fáradtságot, energiátlanságot, figyelmetlenséget és tartósak lehetnek a migrénes panaszok is.

Szabadtéri programok

Ideális feltételekre számíthatunk a kültéri programoknál. Száraz, napos, csendes időre van kilátás, ami jó eséllyel szerdán is folytatódik. A meleget rosszul viselők és az érzékeny bőrűek kerüljék a tűző déli napot, gondoskodni kell a megfelelő UV-védelemről!

Közlekedés, balesetveszély

Továbbra is kedvezően alakulnak a közlekedés fizikai feltételei. Nem kell esőre vagy erősebb szelekre számítanunk. A zárt autóban gyorsan felszökik a hőmérséklet, szigorúan tilos gyermeket, majd állatot a lezárt autóban hagyni, még percekre sem!

Milyen idő lesz?

Kedden szinte mindenhol derült időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Esni sehol sem fog. Élénk, a Dunántúlon és helyenként délen erős lesz a délkeleti szél. A legmelegebb órákban 23 és 27 C-fok közötti értékeket mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A tarkónál vagy a halántéknál fáj inkább a feje? Mindkettőnek más-más az oka

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához