Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: cudar időre készüljön kedden! Nem lesznek ritkák ezek a panaszok

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo front zivatar

Nagyon kellemetlen hidegfront vár ránk.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem csak a keddet, a szerdát is elrontja az érkező hidegfront. Nem csak megérkezik, de itt is marad ez a hidegfront! Fokozott humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terheléseket okoz a front hullámzása.

Jelentős változást hoz a kedden érkező hidegfront, erős, elhúzódó hatásaira kell számítanunk

Egy csapásra véget vet a kedden érkező hidegfront a nyugodtabb frontmentes időjárásnak

Jelentősen megváltozik és még több ember számára válik terhelővé a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet. A hidegfront zivatarokkal, erősödő széllel érkezik. Kezdetben az északnyugaton élők fogják tapasztalni az erősödő panaszokat, ami később országossá válik.

Tartós hatására kell felkészülnünk

Erősödő vérnyomás-ingadozás, szív és légzési panaszok, mellkasi diszkomfortok várhatók, és erősödnek a görcsös jellegű panaszok és az ilyen jellegű fejfájások is. Erősödnek a fokozott feszültséggel járó szorongásos állapotok. Jelentősen romolhat az alvásminőség.

Szabadtéri programok

Rosszabbra fordul a kültéri programok lehetősége. Egyre többfelé várható csapadék, erősebb zivatarok is, és egyre kellemetlenebb lesz a megerősödő északi szél. Kevesebb napsütésre számíthatunk, és a szerdai folytatás sem ígérkezik kedvezőbbnek.

Közlekedés, balesetveszély

Sokat romlanak a közlekedési feltételek. Komoly zavaró tényező az egyre többfelé előforduló csapadék, különösen zivatarok formájában. Egyre erősebb lesz az északi szél, ez jelentősen ronthatja a menetstabilitást. A hidegfront rossz hatással van a vezetési képességeinkre.

Milyen idő lesz?

Kedden egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, záporok, zivatarok kialakulása. Néhol heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, néhol erős lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Hajnalban 11-17, napközben 20-27 C-fok várható, de záporokat, zivatarokat követően több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ennyi lépést kellene naponta megtenni az egészségünk érdekében

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához