Ezeket látta már?

Majomhimlő: más tünetekkel jelentkezik, mint eddig - erre figyeljen!

majomhimlő, járvány, majomhimlő tünetei, majomhimlő kezelése, vírus, bárányhimlő

Amig korábban lázzal, fej- és izomfájdalommal, valamint megnagyobbodott nyirokcsomókkal, majd kiütések megjelenésével jelentkezett a majomhimlő, most egészen más tünetei vannak.

A kezdeti tünetek leírása az afrikai eseteken alapul, a mostani járványban azonban nem ezek jelentkeznek elsőként a CDC szakemberei szerint. Jellemzőbb, hogy a szájban, valamint a nemi szervek és a végbélnyílás környékén megjelenő kiütések az első jelei a betegségnek, melyek később sem terjednek el az egész testen úgy, mint a korábbi afrikai eseteknél. - írja az infostart

A mostani majomhimlős betegek testén elszórva vagy kisebb területeken lokalizálva jelennek meg a kiütések, és vannak, akik influenzaszerű tüneteket is tapasztalnak – írja az NBC News.

Amíg eddig a kiütések először laposak voltak, majd megemelkedtek, megteltek folyadékkal, majd gennyes hólyagokká váltak, melyek aztán leszáradtak és leestek, most másként jelentkeznek a tünetek: a különböző állapotú kiütések egyszerre vannak jelen az érintettek bőrén.

Az USA-ban a végbélben vagy a végbélnyíláson tapasztalt fájdalomról számolt be vérzés mellett, illetve ürítési inger is jelentkezett.

A tünetek a herpeszhez hasonlóak, éppen ezért a WHO javasolja minden esetben a kivizsgálást.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához