Az édesítőszerek elsősorban a cukorbetegek számára jelenthetnek alternatívát a cukor helyett az édes íz kiváltására, de a fogyókúrázóknak, egészséges életmódot folytatóknak is jó alterantíva az édesítésre. Mit kell tudni a különféle édesítőkről?
Az utóbbi időben igen sok szó esett a gyakran használt mesterséges édesítőszerről, az aszpartámról, amely már régóta vita tárgya az egészségre gyakorolt hatásait illetően.
Ma már nem feltétlen kell cukrot használni ahhoz, hogy édességet nassolhasson.
Az édesítőszerek számos formája elérhető a polcokon, és egyre növekszik az alkalmazási területük.
Összefüggést találtak a várandóság alatt fogyasztott aszpartám és fiúgyermekeknél diagnosztizált autizmus között.
Milyen tünetei vannak a fruktóz emésztési zavarnak és milyen ételeket hagyjunk el?
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán.
Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.