Aszpartám
Melyik édesítőszer a legjobb? Ezek ajánlottak cukor helyett a kávéba, de akár sütéshez is
Az édesítőszerek elsősorban a cukorbetegek számára jelenthetnek alternatívát a cukor helyett az édes íz kiváltására, de a fogyókúrázóknak, egészséges életmódot folytatóknak is jó alterantíva az édesítésre. Mit kell tudni a különféle édesítőkről?
Mi az igazság az aszpartámról? Ez a dietetikus véleménye
Az utóbbi időben igen sok szó esett a gyakran használt mesterséges édesítőszerről, az aszpartámról, amely már régóta vita tárgya az egészségre gyakorolt hatásait illetően.
Milyen cukorpótló a legjobb? Ezekkel édesítheti az ételeit
Ma már nem feltétlen kell cukrot használni ahhoz, hogy édességet nassolhasson.
Melyik édesítőszer nem káros? Minden, amit a cukorpótlókról tudni kell
Az édesítőszerek számos formája elérhető a polcokon, és egyre növekszik az alkalmazási területük.
Autizmust okozhat a várandóság alatt fogyasztott aszpartám fiúgyermekeknél
Összefüggést találtak a várandóság alatt fogyasztott aszpartám és fiúgyermekeknél diagnosztizált autizmus között.
Káros lehet a fruktóz is: ilyen emésztési zavarokat okozhat a gyümölcscukor
Milyen tünetei vannak a fruktóz emésztési zavarnak és milyen ételeket hagyjunk el?
Aszpartám: mértékkel továbbra is fogyasztható az édesítőszer a NAK szerint
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán.
Aszpartám: a magyar dietetikusok szerint biztonságos
Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.