Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

Baj lehet az ártalmatlan kalandból (x)

Baj lehet az ártalmatlan kalandból

A testiség nemcsak az érzelmeinket korbácsolhatja fel, hanem a hüvelyflóra egyensúlyát is befolyásolhatja. A spermicid hatású készítmények vagy azzal bevont óvszerek lúgosíthatják a hüvelyi pH-t, amely ezáltal kevésbé lesz ellenálló a kórokozókkal szemben, de sajnos a szexuális aktus önmagában is növeli a hüvelyfertőzések kockázatát.

A női test sérülékenyebb

A női nemi szervek eleve sérülékenyebbek, mint a férfi ivarszervek: a nők húgycsöve rövidebb, és a hüvely is hajlamos lehet a fertőzésekre, ha felborul a hüvelyflóra természetes baktériumegyensúlya, és csökken a tejsavtermelő baktériumok száma, amely miatt lúgos irányba tolódhat a hüvelyi pH. Ha ez valamilyen oknál fogva bekövetkezik, akkor a szervezet nem tud megfelelően védekezni a máshonnan odakerülő baktériumok ellen. Gyakran egy egyébként a végbélben élő, ártalmatlan baktérium, az E. coli okoz bonyodalmat, amikor a végbélnyílás környékéről WC-használat után a gáttájék nem megfelelő irányú törlésével, a rosszul szellőző, túl szoros fehérnemű közvetítésével vagy éppen nemi aktus közben a hüvelybe sodródik, és akár a húgyhólyagig is eljuthat.

Össze nem illő baktériumflórák

A saját E. coli baktériumainkon túl a partnerünk baktériumtörzsei is megbetegíthetnek bennünket. A nemi aktus közben különleges módon találkozik a két test eltérő baktériumflórája. Sajnos előfordul, hogy a párunknak semmiféle problémát nem okozó saját baktériumai nálunk kellemetlen panaszokat váltanak ki.

A kellemetlen folyás betegséget jelez

Új, esetleg több szexuális partnerrel megnövekszik a bakteriális vaginózis esélye. A fertőzés tünete a bőséges, szürkés, halra emlékeztető szagú hüvelyfolyás, amellyel orvoshoz kell fordulni, mert a felszálló fertőzés kismedencei gyulladást okozhat, kismamáknál pedig a magzat egészségét veszélyeztetheti, koraszüléshez vagy vetéléshez vezethet.

Segíthetnek a gyógynövények

Ha nem szeretnénk a bakteriális vaginózis áldozatául esni, akkor fokozottan figyeljünk az intim higiénénkre: vécéhasználat előtt és után is mossunk kezet, ahogy nemi aktus előtt és után is tisztálkodjunk, és minden esetben ürítsük ki a hólyagunkat is. A hüvelyflóra egészsége kulcskérdés, akár megelőzésre is használhatunk recept nélkül kapható, gyógynövénykivonatokat tartalmazó hüvelyflóraregeneráló hüvelykrémet.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: Phytotec Hungária

A vény nélkül kapható Vitagyn C tejsavas hüvelykrém nemcsak a bakteriális vaginózis megelőzésében segíthet, hanem a már kialakult fertőzés tüneteit is enyhíteni tudja. Kettős védelmet nyújt: gátolja a kórokozók megtelepedését, miközben megfelelő életteret biztosít a jótékony Lactobacillusok számára. Mindez egyedülálló összetételének köszönhető: a tejsavas hüvelykrém C-vitamin mellett ezüstöt és prebiotikumot is tartalmaz, várandósság és szoptatás idején is biztonsággal lehet használni.

kockazatokrol
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához