Mindenki ezt nézi most!

Szponzorált tartalom

Gyermeke atópiás ekcémával küzd? Így kezelheti a kellemetlen bőrbetegséget!

Gyermeke atópiás ekcémával küzd? Így kezelheti a kellemetlen bőrbetegséget!

Az atópia a kisgyermekek egyik leggyakoribb bőrbetegsége. Az atópiás állapotból könnyedén lehet ekcéma, ami nagy hatással van az életminőségre., szülőként pedig szívfacsaró látni, hogy gyermekünk mennyire szenved ettől a folyamatosan kiújuló betegségtől. Szerencsére a megfelelő kezeléssel és ápolással nyugodtabbá tudjuk varázsolni a mindennapokat!

Hogyan kezelhető?

Először is, a kezeléshez elengedhetetlen a rendszeres orvosi kontroll! Ezen kívül érdemes tudni, hogy az atópiás ekcémát minden esetben a száraz és károsodott bőr védekezőképességének gyengülése okozza. Emiatt elengedhetetlen, hogy napi szinten tápláljuk a száraz bőrt, és ez a lépés a kiújulásokat is megritkíthatja. Azoknál a babáknál, akiknél fennáll az atópia kialakulásának veszélye, rendkívül fontos, hogy a születés után azonnal elkezdjük a bőrápoló krémek használatát. Ehhez érdemes kifejezetten atópiás bőrre fejlesztett készítményt választani. Ha kellően hidratáljuk az atópiás bőrt, akkor megelőzhetjük az ekcéma kiújulását, valamint a viszketés intenzitását is csökkenthetjük.

/Kép: Gettyimages.com /Kép: Gettyimages.com Forrás: gettyimages.com

Mire jó az ápolókrém?

A bőrön apró lyukak vannak, amelyek a levegő apró részecskéit "felszívják", és ezek a részecskék okozzák a viszketést és az atópiás dermatitiszt is. Az ápolókrém használatával „elzárjuk” ezeket az apró lyukakat, ez pedig segít a viszketés csillapításában, és a fellángolások gyakoriságának csökkentésében.

4 tipp az ápolókrém alkalmazásához

1: Figyeljünk a tisztaságra, mindig mossuk meg a kezünket, mielőtt elkezdjük bekenni gyermekünk bőrét.

2: Használjunk bőséges mennyiséget. A gyermek két könyökére és térdére szükséges megfelelő krémmennyiség nagyjából egy felnőtt ujjpercének felel meg. Gyengéden és lassan masszírozzuk a bőrbe, hogy a teljes mennyiség felszívódjon.

3: Használjuk a krémet reggel és este is, és ne csak a kritikus területeken, hanem az egész testen!

4: Ha az orvos gyulladáscsökkentő kezelést rendel el, akkor mindig az utasításainak megfelelően használjuk az általa felírt szereket. A kezelés a bőrápoló krém használatával egyszerre történjen, de csak napi egy alkalommal, és csak azokon a területeken alkalmazzuk, ahol az ekcémás foltok vannak.

Forrás: egeszsegkalauz.hu