Mindenki ezt nézi most!

Védettségi igazolvány: így lehet meghosszabbítani, ha lejárt

vedettsegi igazolvany, szolgáltatások, újranyitás, oltás, koronavírus

Mutatjuk, hova kell mennie, hogy meghosszabbítsa a védettségi igazolványát!

A Portfólió írta meg, hogy módosult a védettségi igazolványokról szóló rendelet, és azok, akiknek lejárt vagy lejárat közeli a védettségi igazolványa, meghosszabbíthatják, ha tudják igazolni, hogy a szervezetükben megfelelő mennyiségű koronavírus-antitest van.

A módosítás péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben, ami szerint, ha valakinek 14 nap van még az igazolvány lejáratáig vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja az igazolványt, abban az esetben, ha igazolja, hogy szervezetében fellelhetők még koronavírus-antitestek.

Ehhez végezni kell egy, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltató által üzemeltetett laboratóriumban egy olyan tesztet, amely igazolja, hogy az illető szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van. Emmelett teljesülni kell annak a feltétlenek is, hogy az illetőről az EESZT-ben nem tartanak nyilván pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményt.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz