Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Antibiotikumot szedsz? Így tehetsz az ellen, hogy hüvelyfertőzésed is legyen! (x)

Az antibiotikum-kúra rombolhatja a hüvely védelmi rendszerét

Az antibiotikumok nem válogatnak: nemcsak a rossz, hanem a jó bacilusokat is elpusztítják. Nők esetében a bélflóra mellett a hüvely természetes védelmi rendszerét is rombolják, így mindkét helyen könnyebben alakulhatnak ki fertőzések.

Az antibiotikum is hajlamosíthat a hüvelyfertőzésre

A bakteriális hüvelyfertőzésre nemcsak az elhanyagolt intimhigiénia, a sok szex vagy a gyakori partnercsere hajlamosíthat, hanem a különböző betegségekre szedett antibiotikum is.

Anna két hétig szedett antibiotikumot. Azt tudta, hogy a bélflóra megóvására probiotikumot kell használnia, de az eszébe sem jutott, hogy a kúra a hüvelyflórájára is rossz hatással lehet. Senki sem mondta el neki, hogy az antibiotikum a hüvelyben található jótékony tejsavbaktériumokat is elpusztítja, így jóval fogékonyabbá válik a hüvelyfertőzésekre.

„Bőséges, híg folyásom lett, elborzadtam”

„Egyik napról, a másikra bőséges, híg, kellemetlen halszagú folyásom lett, én pedig nem értettem az okát. Olyan lány vagyok, aki odafigyel az intimhigiéniára, ezért különösen rosszul érintett a szagos folyás. Elborzadtam, és egyből a legrosszabbra gondoltam. A barátnőmtől kértem tanácsot, aki szerencsére tudta, mi lehet a bajom, mert neki is volt már antibiotikum-kúrát követően bakteriális hüvelyfertőzése.

Elmagyarázta nekem, hogy ha a hüvelyflóra egyensúlya felborul, akkor az ott élő baktériumok száma és összetétele megváltozik. A védő Lactobacillusok (tejsavbaktériumok) száma csökkenni kezd, a rossz baktériumok pedig túlsúlyba kerülnek.”

Kettős védelmet biztosít a C-vitamin és az ezüst

„A barátnőm azt tanácsolta, ha legközelebb antibiotikumot szedek, ne csak a bél-, hanem a hüvelyflórámra is figyeljek oda. Használjam az egyedi összetételű, C-vitamin és ezüst kombinációját tartalmazó Vitagyn C tejsavas hüvelykrémet. Kettős védelmet biztosít, mert nemcsak a saját tejsavbaktériumok szaporodását segíti, hanem a kórokozók szaporodását is képes gátolni. 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: EgészségKalauz

A Vitagyn C optimális az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához. A krém a mellé csomagolt applikátorral pontosan és higiénikusan adagolható. Ez nekem azért tetszett, mert így biztos lehetek abban, hogy annyi krém jut el oda, ahova kell, amennyi szükséges. A barátnőm a várandóssága alatt is használta, és azt mondta, hogy szoptatás idején ugyancsak alkalmazható.”

Antibiotikumot szedsz? Így tehetsz az ellen, hogy hüvelyfertőzésed is legyen! (x)
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához