Szombaton forróság és heves zivatarok várhatók - nő a szívinfarktus esélye

#vihar #front #szívbetegség #időjárás
2021.07.16.
Szombaton forróság és heves zivatarok várhatók - nő a szívinfarktus esélye

Bárhol kialakulhatnak viharok, a frontérzékenyek jó része készülhet: nem lesz egyszerű a hétvége.

A kánikula körüli hőmérsékletek és a magas páratartalom nagyon erős terhelést ró a szervezetünkre. - írja a meteoklinika

Hidegcsepp okozza a hétvégi zivataros időt

Ez a meteorológiai jelenség újabb terhelést hoz be a hétvégi időjárásba: bárhol, bármikor kialakulhatnak – akár heves – zivatarok, miközben a fülledtség lesz a jellemző. A meleg miatt fokozott izzadással tudná a szervezetünk hűteni magát, de a magas páratartalom miatt ez szinte lehetetlen. Csak "úszunk az izzadtságban", az erőlködő szervezetünk pedig egyre jobban kifárad.

Rendkívül nagy terhelés hárul a szívünkre, tüdőnkre, fokozott veszélyben lesznek a keringési betegségekkel élők. A sokfelé előforduló viharok pedig tovább rontják a helyzetet, különösen a frontérzékenyek esetében.

Gyakoriak a rosszullétek, nő az szívinfarktus veszély. Gyakori lehet a fejfájás, ingadozó vérnyomás, rosszul alszunk, feszültek, idegesek vagyunk, csökken a teljesítményünk. Sokféle terhelő hatást tartogat a hétvégi humánmeteorológiai / orvosmeteorológiai helyzetkép, a frontérzékenyek különösen legyenek óvatosak.

Szombaton zivatarok várhatók

Szombaton nem érkezik front, azonban a hőhullámhoz hasonlóan megint csak a frontmentes idő okozza majd a panaszokat. Rendkívül megnövekszik a levegő páratartalma, ez pedig azzal jár, hogy szinte bármikor és bárhol kialakulhatnak akár hevesebb zivatarok is! Hideg viszont nem lesz, a napos időszakokban 30 fok köré melegszik a levegő! Igazi trópus lesz!

Forrás: meteoklinika