Étkezés
Ez a legjobb időpont a vacsorára a tudomány szerint
Nem elég csupán arra figyelni, hogy mit eszik vacsorára - az is fontos, hogy mikor ül az asztalhoz!
Ezen is múlik, hogy mennyire érezzük keserűnek a kávét!
Miért kerüljük a keserű ízeket, és mi az oka annak, hogy van, aki sokkal jobban érzi a keserű ízeket, mint mások? Íme a tudományos válasz.
Reaktív hipoglikémia: nem csak a cukorbetegek lehetnek rosszul evés után
A hipoglikémia egy szakkifejezés az alacsony vércukorszintre utal. Ilyenkor az érték 3,3 mmol/l alá esik. A reaktív hipoglikéma pedig azt a jelenséget írja le, amikor a vércukorszint étkezés után néhány órával esik le, és kellemetlen tüneteket, akár rosszullétet okoz.
Nyár cukorbetegen: fogadja meg a diabetológus-belgyógyász 5 tanácsát!
Nyáron a hőmérséklet-emelkedés miatt fokozott figyelemre van szükségük, hiszen a magas vércukorszint és a kiszáradás veszélye jelentősen megnőhet. A diabetológus-belgyógyász tanácsai.
Ha gond van a szívével, ezt az 5 tanácsot jó, ha megfogadja a kardiológustól!
Hasznos tanácsokat osztott meg a kardiológus, amiket érdemes megszívlelni.
Mit ehet az, aki Crohn-beteg? A szakértők ezt tanácsolják
A Crohn-betegség nem gyógyítható, de egy jól megválasztott, személyre szabott étrenddel jelentősen csökkenthetők a tünetek és ritkábban jelentkezhetnek a fellángolások.
Mikor indul be a fogyás ketogén diéta esetén?
Sokan választják a ketogén diétát fogyás céljából. De vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy beinduljon a fogyás?
Rejtőzködő alapanyagok az élelmiszerekben: ezt az E-számot kerülje el!
Káros az idegrendszerre, mégis megtalálható a boltokban.